K1 i Boks

‘Bolje mu je da napusti boks dok su mu mentalne i fizičke sposobnosti još netaknute. Postoji puno života i nakon boksa‘

Deontay Wilder 

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
S obzirom da je to najavljivao, sada samo čekamo službenu potvrdu od Wildera osobno

Puno je Deontay Wilder govorio o mirovini prošloga tjedna prije samog okršaja sa Zhangom, a mnogi su to protumačili kao najavu što će se dogoditi u slučaju poraza. Nekoliko puta je to i direktno rekao, odnosno, da će mu u slučaju poraza, borba protiv Zhanga biti posljednja u karijeri.

Međutim, Wilder u ringu nije rekao ništa nakon poraza, a još se uvijek nije ni oglasio na društvenim mrežama. Nije se ni službeno očitovao oko vjerojatnog kraja karijere, a bivši apsolutni prvak u teškoj kategoriji, Lennox Lewis, toplo mu je savjetovao da je mirovina u ovom trenutku najbolja moguća odluka za njega.

‘‘Deontay Wilder nam je prije borbe govorio da će se umiroviti ukoliko ne pobijedi. Mislim da bi to bila mudra odluka. Mislim da ga čeka život u kojemu se mira brinuti za svoju kćer, tako da prije nego primi još imalo dodatne štete, mislim da je najbolje da napusti ovu igru dok su mu mentalne i fizičke sposobnosti još netaknute. Postoji puno više od života i nakon boksa‘‘, napisao je Lewis na društvenim mrežama.

Wilder je u svojoj dugoj karijeri vjerojatno i postigao najbolje što je mogao, a novca mu sigurno također ne nedostaje. Uistinu nema razloga da i dalje nastavi primati štetu i dalje si ugrožavati zdravlje, pogotovo jer ima tek 38 godina.

S obzirom da je to najavljivao, sada samo čekamo službenu potvrdu od Wildera osobno. Prošle subote je uistinu pokazao da više nema što tražiti među elitnim teškašima, što je i normalno s obzirom na staž u ringu.

Linker
14. lipanj 2024 14:44