K1 i Boks

Zhilei Zhang o Wilderu: ‘Nemojte ga još otpisivati. Osjetio sam njegovu snagu, može svakoga nokautirati‘

Deontay Wilder 

 Robyn Beck/AFP/Profimedia
Wilder je prošle subote pokazao kako su njegovi najbolji dani iza njega i kako je možda najbolje da se umirovi

Zhilei Zhang vjerojatno je završio karijeru Deontayja Wildera prošle subote u Saudijskoj Arabiji. Brutalnim desnim krošeom ga je nokautirao i ostavio bez svijesti, a ruku na srce, Wilder nije izgledao dobro ni prije tog nokauta. Samo je potvrdio ono što su svi vidjeli još u prošlom meču.

Mnogi će reći da je ovaj nokaut bio samo potvrda činjenice da je Wilder za mirovinu, no Zhilei Zhang se baš neće u potpunosti složiti s tim. Jučer se Zhang oglasio na Instagramu povodom svoje pobjede, a imao je što reći i Wilderu:

‘‘Doviđenja Saudijska Arabijo, uvijek je zadovoljstvo boriti se tu. Svijet gleda kako ste postali prijestolnica boksa. Hvala i mom partneru za ples, Deontayju Wilderu. Uvijek ću te poštovati kao muškarca, oca i ratnika. Osjetio sam tvoju snagu u subotu navečer, snagu koja svakoga može čisto nokautirati. Drago mi je da smo obojica izašli zdravi i sigurni. Vrati se obitelji i uživaj‘‘, započeo je Zhang.

‘‘Boks je velik s ‘Bronze Bomberom‘. Nemojte ga još otpisivati. Hvala mom timu, hvala Queensberryju i Matchroomu jer su radili skupa na ovom povijesnom eventu. Posebno hvala Turkiju, čovjeku koji je sve ovo omogućio. Ne mogu dočekati da se ponovno vratim u ring‘‘, još je napisao.

Wilder je prošle subote pokazao kako su njegovi najbolji dani iza njega i kako je možda najbolje da se umirovi. Sam je također govorio da to slijedi u slučaju poraza od Zhanga, no još se uvijek nije službeno oglasio i to najavio. Tko zna, možda se još uvijek premišlja.

Linker
14. lipanj 2024 15:30