K1 i Boks

Borba Furyja i Usyka se opet odgađa? Izgleda da Fury mora na operaciju

 Gypsy King  

 Kevin Quigley/dmg media/Profimedia
Hoće li Hrgović ovime profitirati?

‘Kralj Cigana‘ sinoć se uspješno vratio u ring i nakon 10 rundi dominacije pobijedio svog sunarodnjaka Dereka Chisoru. Iako je i Chisora imao svoje trenutke, konstantno se kretao unaprijed i vršio pritisak, Tyson je bio taj koji je kontrolirao borbu, precizno kontrirao i čišće pogađao.

Sve je upućivalo na to kako će se napokon održati borba za ujedinjenje svih pojaseva teške kategorije, kako bismo konačno nakon dva desetljeća dobili neprikosnovenog prvaka svijeta teške kategorije. Fury je čak prozvao Usyka nakon borbe te se suočio s njim, prozvao ga i izvrijeđao, te time zagrijao atmosferu za potencijalni meč, no čini se kako je to ipak daleko od realizacije.

Ovoga puta razlog nije niti novac, niti dogovor između promotora, već Furyjeva ozljeda. Više o tome Fury je progovorio nakon borbe za ESPN:

"Mislim da ću morati na operaciju desnog lakta. Lijevi sam već operirao, tako da ću morat i ovaj srediti. Trebat će mi od šest do osam tjedana za oporavak. Vidjet ćemo kad bi mogli biti spremni za ovu borbu."

Izgleda kako je Fury zadobio ozljedu lakta tijekom borbe s Chisorom. Unatoč tome što će morati na operaciju, Fury tvrdi kako bi mogao biti spreman već za ožujak ili travanj (3. i 4. mjesec).

Ova vijest bi mogla biti dobra za našeg Filipa Hrgovića, jer ako se ispostavi da će Fury dulje vrijeme izbivati iz ringa, postoji velika mogućnost da Usyk odluči ostati aktivan i prihvati borbu protiv našeg Filipa u međuvremenu.

Linker
20. travanj 2024 03:32