K1 i Boks

BORILAČKI TJEDAN: Sve oči uprte su na Wembley, ali ne propustite nove nastupe Sadikovića i Luzar Smajić

Tyson Fury vs. Dillian Whyte

 Top Rank Boxing
U novom izdanju naše rubrike, saznajte što fanove borilačkog sporta čeka ovaj tjedan

Nakon nešto slabijeg i manje sadržajnog tjedna u kojem se slavio Uskrs, borilačka uzbuđenja vraćaju se na velika vrata. Nekoliko MMA priredbi od strane vrhunskih promocija te odlični boksački spektakli, čekaju nas do kraja ovog tjedna.

UFC Fight Night 205

Ovotjedna UFC-ova priredba zapravo je jedan od slabijih borilačkih evenata. Amanda Lemos i Jessica Andrade predvode priredbu borbom u slamka kategoriji. Tyson Pedro, Clay Guida, Manel Kape itd. neka su od najzvučnijih imena ove priredbe, a to dovoljno govori o programu. Ipak, nebrojeno puta upravo su ovakve priredbe ponudile pregršt sjajnih mečeva i stoga ne propustite UFC niti ovog vikenda.

Gdje: Apex, Las Vegas

Kad: U noći sa subote (23.04.) na nedjelju (24.04.). Preliminarni dio započinje u subotu u ponoć, a ''main card'' starta u nedjelju od 03:00h.

Popis borbi: Pogledajte OVDJE.

ONE Championship 156: Eersel vs. Sadiković

Nova ONE-ova priredba trebala bi privući velik interes regionalnih fanova. Arian Sadiković, bosanskohercegovački kickboksač pod njemačkom zastavom, borit će se za pojas u ONE-ovoj lakoj kategoriji. Protivnik će mu biti sjajni Surinamac Regian Eersel. Bit će tu još pregršt nastupa u MMA-u, muay Thaiju i kickboxingu te stoga ne propustite Sadikovićev pohod na vrh kategorije.

Gdje: Singapore Indoor Stadium, Singapur

Kad: Petak, 22.04. u 11:00h

Popis borbi: Pogledajte OVDJE.

KSW 69: Przybysz vs. Martins

Najjača poljska MMA promocija također nam se vraća. Sebastian Przybysz branit će titulu u bantam kategoriji, a protivnik velikom rivalu Antuna Račića, bit će Brazilac Werlleson Martins. Nas ipak puno više zanima nastup naše Sare Luzar Smajić koja će protiv domaće predstavnice Natalije Baczyńske tražiti drugu pobjedu u svom drugom nastupu za KSW.

Gdje: Varšava, Poljska

Kad: Subota, 23. travnja, od 19:00h

Popis borbi: Pogledajte OVDJE.

PFL 1 (2022.)

Nova sezona PFL-a također starta ovaj tjedan. Nastup našeg Delije čekat ćemo do idućeg tjedna, a sezona započinje obračunima u lakoj i u poluteškoj kategoriji. Clay Collard i donedavni UFC-ov borac Jeremy Stephens, prevodit će prvu ovosezonsku PFL-ovu priredbu.

Gdje: Arlington, Texas

Kad: Srijeda, 20.04., preliminarni dio starta u 23:30h, dok glavni dio programa započinje u četvrtak od 03:00h.

Popis borbi: Pogledajte OVDJE.

Bellator 278: Velasquez vs. Carmouche

Ovaj tjedan čekaju nas dvije Bellatorove priredbe. Petak donosi Bellator 278 event koji predvode Juliana Velasquez i Liz Carmouche, borbom za pojas u ženskoj muha kategoriji.

Gdje: Honolulu, Havaji

Kad: Noć s petka 22.04. na subotu 23.04. Preliminarni dio započinje u 02:00h, a ''main card'' od 04:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE.

Bellator 279: Cyborg vs. Blencowe

Druga Bellatorova priredba donosi nešto zvučniji program od one koja nas čeka u petak. Cris Cyborg titulu u perolakoj branit će protiv Arlene Blencowe, a uživat ćemo i u mečevima Grand Prixa u bantamu. Juan Archuleta i Raufeon Stots te Kyoji Horiguchi i Patchy Mix otvorit će novi Bellatorov Grand Prix.

Gdje: Honolulu, Havaji

Kad: Noć sa subote (23.04.) na nedjelju (24.04.). Preliminarni dio započinje u 02:00h, a glavni dio starta od 04:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE.

Tyson Fury vs. Dillian Whyte

Vjerojatno najzvučniji boksački event ovog tjedna, ponudit će nam boks, a ne MMA. Tyson Fury pred rasprodanim Wembleyjem branit će WBC-ov pojas svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Dillian Whyte tražit će veliko iznenađenje, a mi kao fanovi, samo ćemo gledati i uživati.

Gdje: Wembley stadion, London

Kad: Subota, 23. travnja. Priredba započinje u 19:00h, a Fury i Whyte trebali bi ući u ring oko 23:00h, ovisno o trajanju ostalih mečeva.

Popis borbi: Pogledajte OVDJE.

Matchroom Boxing: Ivan Zucco vs. Marko Nikolić

33-godišnjeg srpskog boksača Marka Nikolića (28-1-0) ovog vikenda čeka veliki meč u super srednjoj kategoriji. Nikolić će boksati protiv Talijana Ivana Zucca (15-0-0) za WBC-ovu internacionalnu titulu. Radi se o priredbi pod okriljem Matchrooma i Nikolića čeka jako bitan, ali i težak ispit.

Gdje: Palazzo Dello Sport, Verbania, Italija

Kad: Petak, 22. travnja. Priredba započinje od 20:00h, a Zucco i Nikolić u ringu bi se trebali naći oko 23:00h.

Popis borbi: Pogledajte OVDJE.

John Riel Casimero vs. Paul Butler

Sjajni filipinski boksač John Riel Casimero (31-4-0) ovaj tjedan branit će svoju WBO titulu svjetskog prvaka u bantam kategoriji. Protivnik će mu biti domaća uzdanica Paul Butler (33-2-0). Radi se o meču koji je u sjeni onog između Furyja i Whytea, ali boksački fanovi ovo ne smiju propustiti.

Gdje: Echo Arena, Liverpool, Engleska

Kad: Petak, 22. travnja. Program starta u 16:00h. Casimero i Butlera u ringu bi se trebali naći iza 18:00h.

Popis borbi: Pogledajte OVDJE.

Linker
24. travanj 2024 23:03