Ostalo

Liz Carmouche kontroverznim preokretom do pojasa u Bellatoru: ‘Beltranu treba zabraniti suđenje‘

Liz Carmouche vs. Juliana Velasquez

 Twitter (bellator)
Juliana Velasquez koračala je ka novoj obrani titule, sve do sporne situacije u četvrtoj rundi

Prva od ukupno dvije ovotjedne Bellatorove priredbe na Havajima, održala se sinoć Bellator 278 event u glavnoj borbi večeri ponudio je obračun za titulu prvakinje u muha kategoriji, a promocija je dobila novu prvakinju.

38-godišnja Liz Carmouche nakon dva neuspješna pokušaja da osvoji pojas u UFC-u (gubila od Rousey i Shevchenko), sinoć se okitila Bellatorovom titulom, savladavši dosadašnju prvakinju Julianu Velasquez. Nažalost po Carmouche, njena pobjeda dugo će biti osporavana.

Naime, Amerikanka je slavila tehničkim nokautom u četvrtoj rundi borbe, a radilo se ujedno i o velikom preokretu. Velasquez je na dvama sudačkim karticama uzela prve tri runde, a na preostaloj sudačkoj kartici, bolja je bila u dvije od ukupno tri runde.

Činilo se kako Brazilka rutinski korača ka drugoj obrani titule, ali krajem četvrte runde, Carmouche je uspjela srušiti prvakinju i došla joj je u poziciju ''crucifixa''. Bacala je Carmouche udarce laktom iz te pozicije, ali nije se činilo da nanosi ozbiljniju štetu niti da se radi o situaciji iz koje meč treba završiti.

Sudac Mike Beltran mislio je drugačije i 13 sekundi prije kraja četvrte runde, prekinuo je borbu. Velasquez je odmah protestirala zbog prekida, ali bilo je gotovo, Carmouche je nova prvakinja nakon četvrte pobjede u jednako toliko nastupa unutar Bellatorova kaveza.

Brojni MMA borci, naročito oni iz Bellatora, oglasili su se netom nakon završene borbe. Patricio ''Pitbull'' Freire, prvak Bellatorove perolake kategorije, na Twitteru je napisao:

''Mikeu Beltranu treba zabraniti da ikad više sudi u borilačkom meču. Prvo je mene koštao titule, a sada i Julianu. On bi trebao odgovarati za to.''

Armensko-amerčki Bellatorov borac Georgi Karakhanyan bio je kratak, ali jasan.

''UŽASAN PREKID''

Jose Youngs, jedan od reportera s MMA Fightinga bio je ipak nešto blaži od boraca koji su prigovarali Beltranu te je napisao:

''Niti dobar, niti loš prekid.''

Izvjesno je kako će Velasquez tražiti instantni revanš, a vjerujemo kako će ga Scott Coker i Bellator zapravo i ugovoriti. Svi su svjesni kako se radi o kontroverznom prekidu i Carmouche će u revanšu morati potvrditi da je bolja od Velasquez.

Bivši UFC-ov borac Enrique Barzola, u sunaslovnoj borbi večeri pobijedio je Nikitu Mikhailova jednoglasnom odlukom (30-27 x3). Time si je Barzola priskrbio mjesto u Bellatorovom Grand Prixu za borce iz bantam kategorije, a protivnik u prvom krugu bit će mu opasni Magomed Magomedov.

Kompletne rezultate sinoćnje Bellator 278 priredbe pročitajte pri dnu teksta.

Bellator 278 - rezultati:

Glavni dio priredbe:

Liz Carmouche def. Juliana Velasquez via TKO - R4, 04:47

Enrique Barzola def. Nikita Mikhailov via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27, 30-27, 30-27)

Danny Sabatello def. Jornel Lugo via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-26, 30-26, 30-26)

Grant Neal def. Christian Edwards via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27, 30-27, 30-27)

Manny Muro def. Nate Andrews via podijeljenom sudačkom odlukom (29-28, 28-29, 29-28)

Preliminarni dio priredbe:

Weber Almeida def. Fabricio Franco via TKO - R1, 03:01

Dante Schiro def. Scotty Hao via TKO (strikes) - R3, 01:03

Blake Perry def. Makoa Cooper via submission (anaconda gušenje) - R2, 04:14

Linker
18. travanj 2024 15:50