K1 i Boks

Britanci izdvojili pet mogućih protivnika za teškaša čiji je nokaut šokirao svijet, na listi je i Filip Hrgović

Filip Hrgović

 Pa Images/Alamy/Profimedia
Boxing Social navodi kako bi se ‘El Animal‘ mogao boriti s Wardleyjem na novoj Matchroom vs. Queensberry priredbi

Pored najiščekivanijeg meča današnjice, onog između Artura Beterbieva i Dmitrija Bivola za ujedinjenje svih pojaseva poluteške kategorije, najviše pozornosti boksačke javnosti privukao je ishod (uzvratnog) meča britanskih teškaša Fabija Wardleyja i Frazera Clarka. Wardley je, naime, pobijedio Clarka tehničkim nokautom u prvoj rundi, isporučivši brutalan (tehnički) nokaut i nanijevši svom sunarodnjaku ozljedu koja je šokirala boksački svijet.

Odmah nakon Wardleyevog trijumfa u rijadskoj Kingdom Areni, krenulo se spekulirati o njegovom potencijalnom sljedećem protivniku. Svoje prijedloge iznio je i britanski boksački portal Boxing Social, koji je među svojih pet kandidata za borbu s Wardleyjem uvrstio i našeg Filipa Hrgovića.

"Na ‘undercardu‘ revanša Duboisa i Joshue, za koji se priča da će biti na novoj ‘Queensberry vs. Matchroom: pet protiv pet‘ priredbi, Eddieju Hearnu nedostaju teškaši. Stoga bismo na toj priredbi ponovno mogli vidjeti ime Filipa Hrgovića", piše novinar Boxing Sociala, Tom Eaton, pa dodaje:

"Iako je Wardley impresionirao britanske fanove, osvajač brončane medalje iz Rija 2016., kao i Hearn, vjerojatno bi pretpostavili da je 29-godišnjak dobra prilika da se Hrgović vrati na pobjednički put i pokaže svoj talent na hit-priredbi kako bi se ponovno etablirao kao prijetnja svjetskim prvacima u teškoj kategoriji".

Što se tiče trenutačnog plasmana na relevantnim rang listama, najbolji hrvatski teškaš i Wardley relativno su slično pozicionirani. Hrgović je, primjerice, deveti na BoxRecu, dok je Wardley jedno mjesto iza njega. Na WBO i WBC ljestvicama Wardley je osmoplasirani, dok se "El Animal" nalazi na devetom mjestu. Deveti je Hrgović i u IBF-ovom redoslijedu, dok je Wardley na istoj tablici dvanaesti. U obzir treba uzeti i činjenicu da će Wardley zasigurno napredovati na rang listama nakon što iste budu ažurirane i nakon što se honorira njegov trijumf nad Clarkeom.

Hrgović je, kao što smo nedavno pisali, najavio svoj povratak među konopce nakon prvog poraza u profesionalnoj karijeri od Duboisa u meču za privremenu IBF titulu, a možda bi u povratničkom meču mogao odmjeriti snage upravo s 29-godišnjem Britancem. Argumenti za tu borbu definitivno postoje.

Kao ostale potencijalne Wardleyjeve protivnike Boxing Social navodi još Joea Joycea, Lawrencea Okolieja, Solomona Dacresa i Jarrella Millera.

Linker
14. listopad 2024 19:46