K1 i Boks

Brončani olimpijac prokomentirao meč Usyka i Duboisa: ‘On mu savršeno paše, sredit će ga lakoćom!‘

Oleksandr Usyk i Daniel Dubois

 DEAN FARDELL/AVALON/PROFIMEDIA Dean Fardell/avalon/profimedia
Britanski teškaš u svojoj karijeri bilježi samo jedan poraz

Oleksandr Usyk (20-0) drži većinu pojaseva u teškoj kategoriji, a njegov sljedeći protivnik Daniel Dubois (19-1) pokušat će mu ih oteti ove subote u Poljskoj. Ukrajinac je u prethodne dvije borbe osigurao pobjedu sudačkim odlukama protiv Anthonyja Joshue, a Duboiseva se zadnja borba dogodila u prosincu (12. mjesec) prošle godine kada je tehničkim nokautom zaustavio Kevina Lerenu u trećoj rundi.

Daniel Dubois u svojoj karijeri bilježi samo jedan poraz i to od Joea Joycea, u borbi u kojoj je slomio jagodičnu kost. Nakon te borbe Britanac bilježi četiri uzastopne pobjede, ali sada nije favorit te mnogi smatraju da će ovdje završiti njegov pobjednički niz, a među njima je i David Price.

Brončani olimpijski boksač vidi Duboisa kao stilski savršenog protivnika za Usyka, dakle favorizira Ukrajinca.

"Što se borbe tiče, mislim da je Dubois stvoren za Usyka – statistički, on je savršen protivnik. Nije jako brz na nogama, eksplozivan je, izuzetno je jak udarač i uvijek će imati šansu da nokautira ljude, ali za nekog poput Usyka koji je toliko okretan i spretan... Mislim da će srediti Duboisa“, tvrdi.

Iako smatra Usyka velikim favoritom, Price naglašava Duboisovu snagu i moć da nokautira protivnika kao veliku prepreku Usyku u nadolazećoj borbi.

"Dubois će vjerojatno biti iscrpljen kasnije tijekom borbe jer će se morati suočavati sa silnim udarcima koji će Usyk bacati, a to uzima jako puno energije. Ipak, iako će Usyk udarati često, to jest imati veći volumen udaraca, svi znamo da je Duboisu potreban samo jedan udarac da završi borbu i to ne smijemo smetnuti s uma", upozorava Price.

Linker
25. travanj 2024 15:44