K1 i Boks

Usykov promotor dao obećanje koje svi želimo čuti: ‘Naša je dužnost da ugovorimo taj meč, dati ću sve od sebe‘

Oleksandr Usyk (lijevo), Alex Krassyuk (sredina) i Frank Warren (desno)

 Yui Mok/PA Images/Profimedia
Alex Krassyuk osvrnuo se na mogućnost novih pregovora s Tysonom Furyjem i njegovim timom

Mjesecima nakon što su otkazani pregovori između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja, boksačka javnost još uvijek priča o tome. Više je nego jasno da svaki fan boksa želi gledati meč za ujedinjenje svjetski titula u teškoj kategoriji, ali dvojica prvaka zasad se nisu uspjeli dogovoriti.

Oleksandr Usyk ovaj vikend braniti će svoja tri pojasa svjetskog prvaka (WBA, IBF, WBO), a protivnik će mu biti Daniel Dubois, obvezni izazivač prema WBA federaciji. S druge strane, Fury svoj WBC pojas neće braniti niti jednom ove godine, a krajem desetog mjeseca boksati će protiv Francisa Ngannoua. Ngannou je inače MMA borac koji iza sebe nema niti jedan jedini profesionalni boksački meč.

Fury je kompliciranjem pregovora s Usykom navukao bijes boksačke javnosti, a isfrustrirao je Usyka i njegov tim također. Unatoč tome, Alexander Krassyuk kao promotor Oleksandra Usyka ne planira odustati od ugovaranja meča s Furyjem.

‘‘Naša je dužnost da ugovorimo taj meč. Cijeli svijet želi gledati tu borbu. Ne radi se samo o nama ili o ljudima koji imaju veze s boksom. Radi se o cijelom svijetu. Ljudi koji ne znaju ništa o boksu žele gledati meč za ujedinjenje svjetskih titula. Prvi put u povijesti otkako su uvedena četiri pojasa gledali bismo teškaški meč za ujedinjenje sva četiri pojasa. Mogu obećati vama i svim fanovima diljem svijeta da ću učiniti sve u svojoj moći da organiziram taj meč.‘‘, poručio je Krassyuk za BBC Sport.

Frank Warren, promotor Tysona Furyja prije nekoliko dana izjavio je kako misli da nikada nećemo gledati meč Furyja i Usyka, a Warren je pojasnio zašto tako misli.

‘‘Kako će se taj meč dogoditi ako Daniel (Dubois) pobijedi? Mislim da će ga (Usyka) naš borac (Dubois) poraziti. Naš čovjek će pobijediti, a ukoliko on porazi Usyka, onda Usyk ispada iz kombinacija i vidjet ćemo što je sljedeće.‘‘, rekao je Warren.

Da, Warren ujedno zastupa i Daniela Duboisa, pa stoga ne čudi da prognozira njegovu pobjedu. Vjerojatno je Warren jedan od rijetkih s takvom prognozom, jer Oleksandr Usyk velik je favorit protiv Duboisa. Porazi li Duboisa, Usyk i njegov vjerojatno će ponovno stupiti u pregovore s Tysonom Furyjem i njegovim zastupnicima. Hrvatskim navijačima lakše će pasti ako se nikada ne dogovore, jer tada Filip Hrgović iskače kao sljedeći obvezni izazivač za Usykove titule prvaka.

Linker
20. travanj 2024 16:50