K1 i Boks

‘Brz je, moćan, snažan, pametan...ima apsolutno sve. On je budući svjetski prvak u teškoj kategoriji!‘

Moses Itauma, Joseph Parker i Agron Smakići

 SCREENSHOT/INSTAGRAM (BODYPUNCHER)
Parkerov trener Andy Lee oduševljen je boksačkim kvalitetama Mosesa Itaume

Kao što smo izvijestili pretprošlog tjedna, Joseph Parker tijekom pripremnog kampa za meč protiv Zhileija Zhanga sparirao je s našim Agronom Smakićijem, ali i 19-godišnjim (neporaženim) Mosesom Itaumom. Mladi britanski boksač već neko vrijeme kotira kao jedan od najperspektivnijih svjetskih teškaša, a dodatnu potvrdu njegove kvalitete sada je ponudio i Parkerov trener Andy Lee.

"Moses je jako dobar, jako, jako dobar. Mislim da ima sve potrebne kvalitete i da može postići što god želi, pod uvjetom da ga zaobiđu nepredviđene nesreće i ozljede ili da potpuno skrene sa svog puta. On može sve. Kontraš je, brz, vrlo snažan, moćan, dobro i pametno udara, a ima i sjajan stil u smislu pritiska i kretanja po ringu. On ima apsolutno sve. Postoji načini na koje se može dodatno poboljšati, no samo mu treba iskustva i vremena i ringu. On je vrlo uzbudljiv prospekt", rekao je Lee u intervjuu za Boxing Scene pa dodao:

"Ima veliku i snažnu osobnost, preuzima prostoriju čim uđe i ima sve karakteristike zvijezde. On je budući svjetski prvak u teškoj kategoriji, samo ako nastavi ići pravim putem i izbjegava distrakcije izvan ringa. Nema ničeg što bi me moglo zabrinjavati, ne druži se s pogrešnim ljudima, djeluje vrlo pribrano, odlučno i fokusirano na boks".

Podsjetimo, Itauma je u profesionalnoj karijeri odradio sedam mečeva (svih sedam u 2023. godini) i pritom isporučio pet nokauta. Tehničkim nokautom pobijedio je i Istvana Bernatha u svom posljednjem nastupu, a njegovi sljedeći ulasci u ring zakazani su za 22. ožujka u Londonu, odnosno 18. svibnja (na Fury-Usyk priredbi) u Rijadu, s tim da su imena protivnika još uvijek nepoznata.

Linker
27. travanj 2024 08:00