K1 i Boks

Agron Smakići ovih je dana ‘tražena roba‘: Nakon Joshue i Furyja, hrvatski teškaš sada sparira i s Parkerom

Moses Itauma, Joseph Parker i Agron Smakići

 Screenshot/Instagram (Bodypuncher)
Pored 33-godišnjeg Zagrepčanina, Parker je u svoj kamp pozvao i Mosesa Itaumu

Recept elitnih teškaša vrlo je jasan; ako za sljedećeg protivnika dobiješ ljevaka koji boksa u kontragardu - u pomoć zovi Agrona Smakićija. Hrvatski je teškaš, naime, u svega tri mjeseca surađivao s tri boksača iz samog vrha svjetskog "heavyweighta". Najprije je u prosincu bio dijelom pripremnog kampa Anthonyja Joshue, za njegov meč s Ottom Wallinom, potom je s Tysonom Furyjem koncem siječnja i početkom veljače sparirao za povijesnu borbu s Oleksandrom Usykom, a epilog njihovog posljednjeg sparinga obišao je svijet, dok je sada na red došao - Joseph Parker.

Novozelandski teškaš na prosinačkoj je priredbi u saudijskoj prijestolnici dominantno pobijedio Deontaya Wildera, te skočio na treću poziciju u BoxRecovom "heavyweight" poretku, da bi nedugo potom ugovorio novi veliki meč s Zhileijem Zhangom (sedmi po BoxRecu), s kojim će boksati na Joshua-Ngannou "eventu" 8. ožujka u rijadskoj Kingdom Areni, i to za privremenu WBO titulu, odnosno za status obveznog WBO izazivača.

S obzirom na to da je opasni 40-godišnji Kinez također ljevak, odnosno "southpaw", Parker očito nije dugo razmišljao koga želi za sparing partnera, te je svom pripremnom kampu u Rijadu pridružio upravo Smakićija. Pored 33-godišnjeg Zagrepčanina, Parker je pozvao i 19-godišnjeg (neporaženog) britanskog teškaša Mosesa Itaumu.

Podsjetimo, Smakići je posljednji put u ring ušao krajem rujna prošle godine, kada je nokautirao Jozsefa Kormanyja, a 20. travnja nastupit će na velikoj Brave-ovoj i WFC-ovoj priredbi u Ljubljani, te tako nastaviti s MMA karijerom, koju gradi usporedno s boksačkom.

Linker
29. travanj 2024 23:10