K1 i Boks

Canelo Alvarez napokon je zaustavljen! Dmitry Bivol odličnim nastupom došao je do 20. pobjede

Bivol vs. Canelo

 Patrick T. FALLON/AFP/Profimedia
Ruski boksač pružio je sjajnu izvedbu protiv boksača kojeg mnogi smatraju najboljim na svijetu

Nakon osam uzastopnih pobjeda te 16 borbi u kojima nije doživio poraz, napokon se našao boksač koji će stati na kraj Canelu Alvarezu. Neporaženi ruski borac i WBA (Super) prvak poluteške kategorije došao je do 20. pobjede u jednako toliko nastupa u profesionalnoj karijeri.

Bivol je slavio jednoglasnom odlukom suca, a sva tri suca bodovala su meč rezultatom 115-113 u korist Bivola. Canelo je u ovaj meč ušao kao prvoplasirani borac na gotovo svakoj relevantnoj ''P4P'' ljestvici, dok je Bivol okupirao 17. mjesto na Boxrecovoj ''pound for pound'' ljestvici, a ESPN ga vidi kao drugog poluteškaša svijeta, odmah iza Artura Beterbieva.

Već od samog početka borbe, Bivol je jako dobro koristio 12 centimetara prednosti u visini i prednjim direktom jako je dobro držao distancu. Već u drugoj rundi Bivol je pokazao jako puno. Frustrirao je Canela kombinacijama koje su se sastojale od tri do četiri udarca, a lice Meksikanca vidno je postajalo sve crvenije.

Canelo je konstantno pritiskao svog protivnika, ali kad su udarci i šteta u pitanju, Bivol je djelovao konkretnije i učinkovitije. Dojam je kako je razlika u veličini igrala bitnu ulogu, a sam Bivol uoči borbe govorio je kako su mu ljudi ponekad i smiješni dok vjeruju da se Canelo može nositi s teškašima.

Ruski boksač kontrolirao je veći dio meča, a Meksikanac ga nije uspijevao ozbiljnije ugroziti. Na koncu je Bivol upisao 20. pobjedu u svojoj profesionalnoj karijeri, a deveti put zaredom uspješno je obranio WBA titulu u poluteškoj kategoriji.

Canelo je neposredno nakon borbe izjavio kako planira aktivirati klauzulu koja mu omogućuje instantni revanš, no Meksikanac bi se u devetom mjesecu trebao boriti protiv Golovkina i tek ćemo vidjeti što je sljedeće za boksača kojeg su mnogi do danas vidjeli kao najboljeg na svijetu.

Linker
11. svibanj 2024 04:54