K1 i Boks

Mike Tyson ukazao Canelu na pogreške i dao mu vrijedan savjet

Mike Tyson, Dmitry Bivol, Canelo Alvarez

 Ethan Miller/Getty Images/Profimedia, Screenshot(instagram/mike Tyson)
Bivol je provodio taktiku koju je Tyson savjetovao Canelu

Dmitry Bivol je nadboksao Canela Alvareza u svakom segmentu borbe; bacio je veći broj udaraca, pogađao je čišće i preciznije, pogađao je bolje u serijama, imao je bolju obranu i važnije od svega imao je bolju taktiku koje se čitavo vrijeme pridržavao. Boksao je ziheraški, nije se upuštao u razmjene udaraca, nije nasjedao na Canelove provokacije i pokazao je jednu veliku strpljivost i koncentraciju.

Canelo je s druge strane skroz promašio taktiku jer se oslanjao samo na snagu udarca i mislio kako je samo pitanje vremena kada će se Rus slomiti, no to se nije dogodilo. Canelovo taktiziranje se također svelo na to da pogađa snažnim krošeom u Dmitryjev lijevi biceps nadajući se kako će mu to umanjiti sposobnosti rada prednje ruke, ali u konačnici mu niti to nije urodilo plodom. Mike Tyson je objavom na Instagramu ukazao Canelu na pogrešku u taktici te mu dao nekoliko odličnih savjeta koji uključuju više rada prednjim direktom.

"Da je Canelo koristio svoj prednji direkt češće i efektivnije Bivol mu ne bi mogao prići, a ovako mu je prilazio jer se nije bojao da će naletjeti na njegovu prednju ruku. Stoga je postajao sve agresivniji i hrabriji. Ako ga ne pogađaš prednjim direktom nema se od čega braniti i prilazit će ti kad god to želi. Idući put više koristi prednji direkt."

Tyson je nakon toga demonstrirao na vreći kako izgleda korištenje prednjeg direkta, a također se osvrnuo i na eskivaže koje bi Canelu poslužile kao uvertira za aperkat i udarce koji bi uslijedili nakon toga. Nadodao je kako bi to bila potpuno drugačija borba da je više koristio prednju ruku.

"Samo bacaj taj prednji direkt. Kada je Bivol bacao svoje prednje direkte Canelo se trebao kretati prema njemu i prilaziti mu pomoću eskivaža i tada bacati svoje udarce. Na taj način bi spriječio svog protivnika da baca svoje serije i time mu neutralizirao napade. Smatram kako bi to bila potpuno drugačija borba samo da je više koristio taj prednji direkt."

Upravo Dmitry Bivol je bio taj koji je bacao serije prednjih direkata kako bi zadržao Meksikanca na distanci i time mu neutralizirao pokušaje napada. Bivol je bio primoran stisnuti posljednje 3 runde kako bi izbjegao neodlučeni ishod pošto se nakon borbe vidjelo da su suci debelo favorizirali Canela; sva tri suca bodovala su prve četiri runde u Canelovu korist što je gotovo onemogućilo Bivolu eventualnu pobjedu.

Linker
15. travanj 2024 19:33