K1 i Boks

Canelo Alvarez otkrio koji ga je boksač najviše iznervirao u karijeri: ‘Taj ku**in sin je dobio što je zaslužio‘

Saul Canelo Alvarez

 Sarah Stier/getty Images/profimedia
Nitko nije imun na provokacije pa nI Canelo

Saul "Canelo" Álvarez nije samo ujedinjeni prvak super srednje kategorije – on je i neosporna zvijezda boksa i njegova najunosnija "zlatna koka". Nakon gotovo 20 godina profesionalne karijere, većinom na najvećim svjetskim pozornicama, Álvarez se dokazao kao najelitnija zvijezda sporta, kako u ringu tako i van njega.

Primjer toga je i nedavna tiskovna konferencija održana početkom ovog mjeseca, kojom je najavljen njegov meč 14. rujna u Las Vegasu. Tijekom konferencije, Álvarez je verbalno odmjerio snage s Edgarom Berlangom. Razlika u iskustvu bila je očigledna.

Dok se Berlanga borio između zahvaljivanja svom Gospodinu i Spasitelju Isusu Kristu i izgovaranja psovki na engleskom i španjolskom jeziku, neozbiljno upotrebljavajući rasne uvrede i – naravno – tvrdeći da "hoda s Bogom", Álvarez je ostao smiren, kontrolirajući situaciju s mješavinom suzdržane zabave, suhog humora i oštrih opaski. Iako ovakvi događaji često predstavljaju najniži oblik spektakla, Canelo ih izvodi s minimalnim neugodnostima, rijetko gubeći živce pred nespretnim provokacijama.

Nedavno je, međutim, postavljeno pitanje Álvarezu na YouTube kanalu Premier Boxing Champions: Je li ikada postojao protivnik koji vas je stvarno iznervirao? Álvarez nije oklijevao s odgovorom.

"Billy Joe Saunders" rekao je. "Taj me tip stvarno naljutio. Zato je dobio ono što je zaslužio."

U njihovom meču za ujedinjenje naslova super srednje kategorije 2021. godine, obojica su ušli u ring na AT&T stadionu u Arlingtonu sa svojim pojasevima i puno zle krvi. Álvarez je postupno razbijao svog prirodno većeg protivnika, izazivajući publiku i pokazivajući se na način kakav dotad nismo vidjeli od njega, da bi na kraju natjerao Saundersov kut da prekine borbu u osmoj rundi nakon što je Saundersu slomio jagodičnu kost. Saunders od tada nije ponovno ušao u ring.

Promocije se često temelje na trenju i lažnoj neprijateljskoj atmosferi, a Álvarez nije ulazio u detalje o Saundersovom karakteru u kratkom videu. No, Saundersovo ime se pojavljuje na popisu neobranjivih prijestupa, uključujući lažno predstavljanje policajca, objavljivanje videozapisa na društvenim mrežama s "savjetima" o tome kako udariti partnericu tijekom COVID karantene, i više od toga.

"Neki borci pričaju kako bi prodali borbu ili sebe" rekao je Álvarez. "Ali mislim da je on loša osoba i stvarno sam uživao u tome što sam ga pobijedio."

Njihovog meča se može prisjetiti u videu ispod teksta.

Linker
13. rujan 2024 09:22