K1 i Boks

Canelo dobio sjajnog protivnika za 'Cinco de Mayo' meč, čeka ga kontroverzni neporaženi Englez

 IAN KINGTON/AFP | Osvaldo Aguilar/Mexsport/AFP
Od strane vodećih svjetskih boksačkih medija došla je informacija kako je Canelo Alvarez službeno ugovorio svoj idući meč. On će se održati 2. svibnja u Las Vegasu, a društvo u ringu pravit će mu neporaženi boksač iz Engleske, Billy Joe Saunders.

Više od dva tjedna nakon što je kroz medije krenuo kotirati kao glavni kandidat za idućeg protivnika trenutno najpopularnijeg boksača svijeta, Saula 'Canela' Alvareza', Billy Joe Saunders i službeno je potvrđen kao onaj tko će Meksikancu pokušati uzeti WBA regular pojas super srednje kategorije. No, isto tako je to boksač koji će u meč kao ulog unijeti i svoj WBO pojas. Dakle, u pitanju je meč za ujedinjenje titula.

30-godišnji Billy Joe Saunders (29-0, 14 KO) poznat je i kao "bad boy" britanskog boksa pa tako pamtimo njegove teške i primitivne uvrede upućene Gennadyju Golovkinu, ali i situaciju s vaganja kad je njegov sin šakom u međunožje udario tadašnjeg Billyjevog protivnika Williea Monroea Jr. Posljednji ispad napravio je u Kazahstanu, kad se usred priredbe popeo u ring te prozvao Gennadyja Golovkina. Umjesto protiv Golovkina, borit će se protiv Canela, a za mjesto u tom meču uspio je nadmašiti sunarodnjaka Calluma Smitha.

Godinu dana mlađi Alvarez (53-1-2, 36 KO) bez poraza je preko šest godina, odnosno jedini koji ga je savladao je Floyd Mayweather. U međuvremenu je Meksikanac dodatno napredovao i postao trenutno najpopularniji i najbolje plaćeni boksač današnjice. Do sada je uzimao svjetsku titulu u četiri različite kategorije, od polusrednje do poluteške.

Stilski je ovo vrlo zanimljiv meč budući da će se Canelu suprotstaviti majstor za anuliranje najvećih prednosti protivnika. Saunders nije nokauter niti će ikad biti, ali zato je tehnički fantastičan boksač, vrlo zanimljivog i teško čitljivog kretanja. Faktor bi mogla biti brzina i tome će obojica u pripremama posvetiti veliku pažnju. Canelo je inače boksač nevjerojatno brzih i raznovrsnih ruku, no na nogama nije toliko dobar koliko po pitanju gornjih ekstremiteta. Najveća misija bit će mu pronaći način kako Saundersa pogoditi. Ako to pronađe već u ranijih rundama, posao bi mu trebao biti itekako olakšan.

Linker
17. travanj 2024 00:33