K1 i Boks

Canelo i Bivol odradili vaganje, a ruski boksač poručuje: ‘Imam sve što je potrebno za pobjedu‘

Canelo vs. Bivol

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Sve je spremno za boksački spektakl koji će se večeras održati u Las Vegasu

Iako nas večeras očekuje sjajna UFC 274 priredba, nemojte smetnuti s uma da će se u Las Vegasu održati strašan boksački meč. Canelo Alvarez (57-1-2) pokušat će preoteti WBA (Super) pojas svjetskog prvaka neporaženom ruskom borcu, Dmitryju Bivolu (19-0-0).

Meksikanac je prema gotovo svakoj relevantnoj boksačkoj ljestvici, prvoplasirani borac u ''P4P'' poretku svjetskih boksača. Dakle, Canela se smatra najboljim boksačem današnjice, a to je teško osporiti s obzirom da je svjetske titule osvajao u četiri različite težinske kategorije, a u čak tri od četiri kategorije, ujedinio je sve svjetske titule.

Dmitry Bivol s druge strane, Canelov je vršnjak (31 godina), a za razliku od Meksikanca, još uvijek je i neporažen u svojoj karijeri. Naravno, treba uzeti u obzir da je iza Bivola čak 41 meč manje nego kod Meksikanca, a Canela je porazio samo Floyd Mayweather. Bivol od 2017. godine drži WBA titulu prvaka poluteške kategorije, a pojas je branio osam puta.

ESPN ga vidi kao drugog najboljeg poltueškaša svijeta, odmah iza Artura Beterbieva, dok ga Boxrec svrstava na 17. mjesto svoje ''P4P'' ljestvice najboljih boksača svijeta.

''Naravno da on posjeduje moć te je jako vješt. Ali mnogi o njemu (Canelu) misle da je nepobjediv i nedodirljiv te da može pobijediti teškaše. Ponekad je zabavno slušati o njemu (Canelu). Prije svega, on je dobar boksač, ali je čovjek kao i svi ostali, što dokazuje njegov poraz i dva remija. Ako vjerujete u svoje vještine i ako ste dobar boksač, možete mu pružiti još jedan poraz. Ja vjerujem u svoje vještine i moj tim vjeruje u mene. Ja sam prvak poluteške kategorije, a on dolazi iz niže kategorije. Imam sve što trebam za pobijediti u ovo mmeču. Vjerujem u to.'', rekao je Bivol za FightHub TV.

Inače, boksači su sinoć stali na vagu uoči svojih nastupa, a problema nije bilo. Borba je predviđena za polutešku kategorija čija je gornja granica 175 ''pounda'' (79.37 kilograma). Canelo je težio 174.4 ''pounda'', dok je Bivolu vaga pokazala 174.6 ''pounda''. Bivol će imati prednost u visini jer je 12 centimetara viši od Canela.

Meč Canela i Bivola trebao bi započeti u ranim nedjeljnim satima, točnije oko pet sati ujutro. Naravno, termin ovisi i o trajanju uvodnih borbi, no preporučamo da od 05:00h budete spremni. Borba se može pogledati preko DAZN platforme, ali ukoliko ste registrirani na DAZN, potrebno je platiti PPV u iznosu od 60 američkih dolara.

Kako su boksači izgledali na vaganju te kako je prošlo njihovo posljednje sučeljavanje uoči meča, pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
19. travanj 2024 23:29