K1 i Boks

Eddie Hearn o Canelu: ‘Nikad nisam upoznao tako neustrašivu osobu, konstantno se bori s prvacima‘

Canelo Alvarez i Eddie Hearn

 Ethan Miller/Getty images/Profimedia
Poznati britanski boksački promotor u hvalospjevima je pričao o meksičkom boksaču

Jako težak i zanimljiv meč čeka Canela Alvareza (57-1-2) ovog vikenda u Las Vegasu. Meksikanac je po mnogim relevantnim listama najbolji boksač svijeta, a u ranim nedjeljnim satima čeka ga obračun za WBA (Super) pojas u poluteškoj kategoriji. Protivnik će mu biti neporaženi Dmitry Bivol (19-0-0).

Bit će to Canelov deseti uzastopni meč u kojem je neka od svjetskih titula ulog. Gotovo u svakom od tih mečeva, Canelo je na suprotnoj strani imao boksača koji je bio nositelj neke od svjetskiih titula. Jedino Avni Yildirim nije bio svjetski prvak u posljednjih devet Canelovih mečeva.

Meksikanac je na jasnoj misiji gdje pokušava ostaviti što veći trag u boksačkoj povijesti te se nada ostati upamćen kao jedan od najvećih u povijesti. Boks je sport s dugom tradicijom i prepun velikana pa tako Canela čeka težak zadatak. Njegov rezime ipak već sada djeluje impresivno, a u sedmom mjesecu napunit će tek 32 godine.

Eddie Hearn, jedan od najpoznatijih boksačkih promotora na svijetu, uoči Canelova meča protiv Bivola, odlučio je razjasniti koliko je sjajni Meksikanac zapravo dobar i velik u današnjem boksu.

''Ovaj tip, Canelo Alvarez, nevjerojatan je. On se konstantno bori s prvacima, reda jednog za drugim, neovisno o kojoj se kategoriji radi. Nikada nisam upoznao osobu koja je tako neustrašiva. Tako je miran, ali i Dmitry Bivol je takav. Provjerite li puls Dmitryja Bivola u ovom trenutku, možda nećete apsolutno ništa osjetiti. On je hladan kao led.'', započeo je Hearn u razgovoru s Claudiom Trejos koja radi za DAZN.

Bivol WBA titulu prvaka poluteške kategorije drži od druge polovice 2017. godine. Pojas je uspješno branio osam puta i neće biti nimalo lak zalogaj za Canela.

''On je možda najbolji poluteškaš na svijetu i ovo će biti jako težak meč za Canela. Ali znate što, Canelo je zaštitno lice boksa. On je 'P4P' kralj i jedan od najboljih u generaciji. Bivol s druge strane je neporažen i nikad mu nitko nije stvorio prave probleme u meču. Čeka nas nevjerojatan meč.'', dodao je Hearn.

Canelo i Bivol u ring bi trebali ući u nedjelju, oko šest sati ujutro. Radi se o uistinu velikom boksačkom meču i nikako ga nemojte propustiti, jer čeka nas spektakl.

Linker
23. travanj 2024 14:38