K1 i Boks

Canelo i dalje nema dobro mišljenje o Golovkinu: ‘Mrzim tog š**ka, on uopće nije dobar čovjek‘

Canelo Alvarez i Gennadiy Golovkin

 Pacific Press/ddp USA/Profimedia
Meksikanac kaže kako mu smeta prevrtljivost

Izgleda da meksička boksačka senzacija, Saul ‘Canelo‘ Alvarez trilogiju protiv Gennadyja Golovkina i dalje shvaća vrlo osobno. Podsjećamo, ova dva boksača su se već dva puta borila. Jednom je meč završen neriješenim ishodom, dok je drugi put pobijedio Canelo većinskom sudačkom odlukom nakon 12 iscrpnih rundi.

Iako su prve dvije borbe održane u srednjoj kategoriji, Golovkin, koji drži IFB, IBO, WBA titule u srednjoj kategoriji, podignut će se u super srednju kategoriju i izazvati Canela za titulu prvaka u toj kategoriji.

Iako je već neko vrijeme prošlo od njihovog posljednjeg susreta, točnije četiri godine, čini se da je za to vrijeme animozitet samo rastao, strasti se očigledno nisu ni približno smirivale. Canelo je nedavno izjavio da Golovkin cijelo vrijeme priča loše o njemu, ali ruku na srce, no ovaj njemu nije ostao dužan:

‘‘On je j**eni šu**k. On nije iskren, pretvara se da je dobra osoba ali nije. On cijelo vrijeme priča toliko s**nja o meni. Kaže kako poštuje mene i moju karijeru, onda sljedeći put kaže kako sam sramotan boksač, da sam sramota za meksički boks. Mrzim tu p**du zbog toga‘‘, rekao je Canelo.

Podsjećamo, prije dva mjeseca Canelo je otišao u polutešku kategoriju i izazvao Bivola, no on je bio jednostavno prevelik i nadboksao ga je, te je tako obranio titulu.

Kako će završiti teći susret Canela i Golovkina, vidjet ćemo 17. rujna (deveti mjesec) u Las Vegasu.

Linker
25. travanj 2024 03:50