K1 i Boks

Golovkin odbacuje mogućnost četvrtog meča protiv Canela čak i u slučaju pobjede: ‘Preskupo je‘

Canelo Alvarez i Gennady Golovkin

 Pacific Press/ddp USA/Profimedia
40-godišnji kazahstanski boksač smatra kako su organizacijski zahtjevi preveliki

Deveti mjesec ove godine nudi nam jedan od najspektakularnijih boksačkih mečeva koje ćemo gledati ove godine. Canelo Alvarez i Gennady Golovkin odradit će trilogiju.

Canelo je trenutno neprikosnoveni prvak u super srednjoj kategoriji (168 lbs), odnosno ujedinio je sve relevantne titule svjetskog prvaka. Golovkin s druge strane ulazi u ovaj meč kao WBA i IBF prvak svijeta, ali u srednjoj kategoriji. Meč će se održati u super srednjoj kategoriji.

Prvi meč ove dvojice dogodio se u devetom mjesecu 2017. godine i završen je remije. Revanš su odradili godinu dana kasnije, a slavio je Canelo većinskom odlukom sudaca. Oba meča ponudila su podosta kontroverze jer brojni su fanovi koji smatraju da je Golovkin zaslužio pobjedu.

U slučaju da Golovkin pobijedi, imat ćemo situaciju gdje će oba boksača imati po jednu pobjedu, a između njih bit će i jedan remi. U tom slučaju, četvrti meč nameće se kao logična opcija, ali Golovkin sumnja da će doći do četvrtog meča, čak i u slučaju njegove pobjede.

''Vjerojatno neće biti četvrtog meča jer je preskup. Tko bi to organizirao? DAZN? Ne vjerujem. ESPN ili Showtime možda?'', rekao je Golovkin za BoxingScene.com, a zatim je dodao kako je sumnjao u održavanje trećeg meča.

''Nisam bio sto posto siguran hoće li se treća borba ikad dogoditi. Bilo je nekakvih odgoda od strane Alvareza i on jedno vrijeme nije htio pristati na borbu te je odgađao sve. Ali nada je postojala. Vjerujem da je za njega imalo smisla prihvatiti meč u ovom trenutku.'', rekao je ''GGG''.

Golovkin je dakle dugo tražio ugovaranje trećeg meča, ali razne komplikacije s Canelovim ugovorima i potraživanjima radile su probleme kazahstanskom boksaču. Meč je ove godine konačno ugovoren, a organizirat će ga Matchroom Boxing putem DAZN platforme.

Nadamo se kako će oba boksača ostati zdravi te da ćemo 17. rujna (deveti mjesec) uistinu svjedočiti ovoj borbi. Što se četvrog meča tiče, živi bili pa vidjeli. Pobijedi li Canelo još jedanput, četvrti meč neće niti imati smisla.

Linker
20. travanj 2024 10:49