K1 i Boks

Canelo održao konferenciju za medije i otkrio nekoliko važnih informacija: Njegov sljedeći protivnik neće biti Munguia

Canelo Alvarez

 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
Ponajbolji boksač na svijetu obznanio je produljenje suradnje s velikom televizijskom kućom

Canelo Alvarez prije nekoliko dana najavio je veliku konferenciju za medije na kojoj je trebao otkriti važne vijesti u vezi nastavka njegove karijere. Svašta se pretpostavljalo i očekivalo, ali glavna vijest zapravo je nastavak njegove suradnje s TV Azteca televizijskom kućom.

Radi se o važnoj vijesti za Meksikance, jer nastavak ove suradnje znači da će gledatelji u Meksiku i narednih godinu dana besplatno gledati Canelove mečeve. Naime, Canelo i TV Azteca imaju dogovor prema kojem gledatelji u Meksiku nisu dužni plaćati PPV kako bi pratili njegove boksačke nastupe.

Lijepa gesta od strane ponajboljeg boksača na svijetu. Ali, kakva je situacija s njegovim sljedećim nastupom? Canelo je otkrio ponešto informacija i po tom pitanju.

Meksikanac će se u ring vratiti 4. svibnja (peti mjesec), što je uostalom i očekivano, jer Canelo se već neko vrijeme bori početkom petkog mjeseca i nekad tijekom rujna (deveti mjesec). Otkrio je Canelo kako će braniti svoj status apsolutnog prvaka u super srednjoj kategoriji, ali ime protivnika javnost zasad nije saznala.

Sve što je poznato jest da će protivnik biti Amerikanac. Dakle, Jaime Munguia (43-0) nije u kombinacijama za Canelov sljedeći nastup, a mnogi se pitaju je li David Benavidez (28-0) također isključen iz ove priče.

‘‘El Bandera Roja‘‘ meksičko-američki je boksač. Rođen je u Phoenixu, živi na području Seattlea, ali njegov otac je Meksikanac i Benavidez je ponosan na svoje meksičke korijene. Boksački fanovi najviše zapravo i žele meč Canela i Benavideza, ali sve ide ka tome da Jermall Charlo (33-0) bude sljedeći Canelov protivnik.

Jermall je još prošle godine trebao boksati protiv Canela, ali spriječile su ga ozljede i uskočio je njegov brat Jermell. Canelo je uvjerljivo porazio Jermella i Jermall bi mogao dobiti priliku za osvetu. Inače, Jermall nastupa u srednjoj kategoriji i nositelj je WBC-ove svjetske titule. Za meč protiv Canela, Jermall bi se podigao u super srednju kategoriju.

Postoji mala mogućnost da protivnik bude i Terence Crawford (40-0). Sve upućuje na to da revanša između njega i Errola Spencea barem zasad neće biti, a to otvara određenu mogućnost za meč između Crawforda i Canela. Terence bi morao preskočiti čak dvije težinske kategorije za taj meč, ali nema sumnje da bi obračun njega i Canela privukao ogroman interes. Ipak, Jermall Charlo najizgledniji je kandidat za sljedećeg Canelovog protivnika.

Od važnijih informacija s Canelove konferencije za medije, još ćemo dodati kako je Canelo poručio da će nastupati barem još pet godine, prije nego se odluči povući iz boksa.

Linker
30. travanj 2024 18:09