K1 i Boks

Canelo punom parom odrađuje pripreme za neporaženog Rusa

Canelo Alvarez

 Photo by Patrick T. FALLON/AFP
Pozitivna atmosfera i ugodno okruženje vladaju u kampu Canela Alvareza

Nešto više od mjesec dana dijeli nas od borbe između Canela Alvareza i Dmitryja Bivola. Canelu će to biti prva borba u T-Mobile Areni još od 2019. godine kada je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Daniela Jacobsa.

Nakon uspješnog osvajanja svjetske titue u poluteškoj kategoriji protiv Sergeya Kovaleva, Canelo se spustio nazad u super srednju kategoriju pobjedivši pritom Calluma Smitha, Billy Joe Saundersa i Caleba Planta.

Neporaženi Rus svakako je jedan od najtežih izazova u bogatoj karijeri mladog ali iskusnog Meksikanca, što je on itekako ozbiljno shvatio. Slike sa intenzivnih priprema mogu se pogledati OVDJE, a iz njih se definitivno može zaključiti da se treninzi odrađuju punom parom, a isto tako i da kampom vlada pozitivna energija i veselo okruženje, što je svakako bitan faktor u pripremama.

Već prije smo svjedočili tome da Canelo nailazi na probleme protiv vrhunskih tehničara kao što su Sergey Kovalev i Caleb Plant koji su mu ravnopravno parirali sve do prekida borbe. Također se možemo prisjetiti i borbe protiv Floyda Mayweathera davne 2013. godine u kojoj smo svjedočili kako su tehnika i taktika ipak bili presudni faktor za pobjedu.

Bivol je kompletan boksač kojeg krasi zavidna tehnika i taktika, a isto tako i snaga udarca. Posjeduje i čvrstinu kakve se niti njegov sunarodnjak Beterbiev nebi posramio, što je jedan od faktora zašto s lakoćom pobjeđuje sve svoje protivnike. Iako u posljednje vrijeme boksa prilično proračunato i sigurno, što bi neki rekli možda i dosadno, takav pristup mu sigurno neće odmoći protiv Canela.

Hoće li u ovom prestižnom meču prevladati Canelovo iskustvo i snaga, ili će ga pak mladi Rus iznenaditi svojom kompletnošću tek nam predstoji za vidjeti.

Linker
19. travanj 2024 00:50