K1 i Boks

Carl Froch nabrojao top pet teškaša današnjice: ‘Njih četvorica su sigurni, a tko još upada? Hrgović? Ne!‘

Carl Froch (lijevo)

 PHILIP SHARKEY/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Philip Sharkey/tgs Photo/shutterstock Editorial/profimedia
Koketirao je između podosta imena, ali na kraju je odabir pao na ovog boksača

Carl Froch i dalje je aktivno uključen u sport mnogo godina nakon umirovljenja i zamoljen je da rangira svojih pet trenutno najboljih teškaša.

Nakon što je držao više naslova svjetskog prvaka u supersrednjoj kategoriji i sudjelovao u dva najveća događaja u britanskom boksu s Georgeom Grovesom, "Cobra" se nikada ne libi ponuditi svoje iskreno mišljenje na stanje u boksu.

Nedavno ga je TNT Sports Boxing zamolio da navede svojih trenutnih pet najboljih teškaša. a bez oklijevanja izbacio je prva četiri.

"Tyson Fury, Oleksandr Usyk, Deontay Wilder, Anthony Joshua."

Zatim je počeo objašnjavati svoje izbore.

"To je prvih četiri. Što se tiče Joshue, temelji se na prethodnim izvedbama i gubicima. Izgubio je samo od najboljih (Usyk), ali prije toga je sve pokvario protiv Ruiza."

Froch je izabrao "Kralja Cigana" kao najboljeg na svijetu, ali vjeruje da bi se to uskoro moglo promijeniti.

"Mislim da je Fury broj jedan iako predviđam da će ga Usyk pobijediti, ali još uvijek mi je na prvom mjestu. Usyk mora osvojiti mjesto broj jedan pobjedom nad Furyjem, do tog trenutka je broj dva jer je pobijedio AJ-a. Treći je Wilder. Imao je tri borbe s Furyjem, skoro dobio prvu."

Nakon toga je objasnio zašto je Joshua četvrti.

"Četiri, Joshua. Visok, snažan, zna boksati, osvojio je olimpijsku medalju, ustao se s poda da pobijedi Vladimira Klička. Kakva je to borba bila. Branio se od svih i borio se protiv Usyka kada nije morao."

Konačni odabir je onaj s kojim se mučio.

"Koga tu stavljamo, imate Filipa Hrgovića, Zhileija Zhanga. Svi su poludjeli kada je Francis Ngannou stavljen na 10. mjesto po WBC-u. Mauricio Sulaiman je to branio i to s pravom. Jared Anderson. Otto Wallin. Možda uskoro saznamo gdje mu je mjesto. Jarrell Miller, Daniel Dubois. Ako morate odabrati jednog, treba nam nekoliko borbi da to saznamo.”

Froch je bio prisiljen donijeti odluku i izabrao je upravo čovjeka koji je izgubio od "El Animala".

"Mislim da ću odabrati Zhanga. On je sposoban. Dobar borac", zaključio je.

Linker
26. travanj 2024 14:00