K1 i Boks

Carl Froch o meču Zhanga i Joycea: ‘Ako uspije napraviti sve što inače radi dobro, ne sumnjam u njegov trijumf!‘

Carl Froch

 SCREENSHOT (YOUTUBE, FROCH ON FIGHTING)
‘Niti jedan niti drugi nisu mladi, bit će tijesno‘

Trostruki svjetski prvak u supersrednjoj kategoriji, Carl Froch, iznio je svoje mišljenje o nadolazećem revanšu između Zhileija Zhanga i Joea Joycea, dok se dvojica teškaša spremaju za drugi okršaj.

I za Zhanga i za Joycea postoji osjećaj da je ovo posljednja prilika za dolazak u priliku za naslov s obzirom na to da su u dobi od četrdeset i trideset osam godina, što znači da bi im poraz uvelike pokvario planove. "Big Bang" je taj koji će ući u borbu sa samopouzdanjem, nakon potpuno dominantne pobjede nad Britancem u travnju.

Na svom YouTube kanalu, Froch je objasnio svoje uvjerenje da Joyce može napraviti potrebne prilagodbe da bi se osvetio za jedini poraz u svom dosjeu.

“Joe Joyce je za mene veliki borac. Nema nikakve finese, nema neke posebne trikove u rukavu, nije toliko spretan, ali ono što radi, radi jako dobro. Prilično je bazičan, ali je u formi i jak i ne prestaje ići prema naprijed, sve dok, kao što se dogodilo u prvoj borbi, Zhang zatvori njegovo oko i natjera suca da prekine borbu. Mislim da, ako Joyceu to uspije, ako uspije boksati i kretati se, što ne radi uvijek, ali će morati raditi na tome u dvorani. Ako uspije to učiniti kako treba i samo pokaže malo više kretanja, svojom brzinom rada i držanjem glave podalje od centra, a ne uđe u taj udarac ili bilo kakvu kontru od Zhanga, mislim da će pobijediti.", rekao je, a zatim istaknuo jednu bitnu činjenicu:

"Joyce nije mlad čovjek, ali Zhang stari, sada je već u padu. Samo mislim da je on tu da ga se pobijedi, ali to je stvarno tijesna borba i nije lako predvidjeti tko će slaviti.”

Druga borba ova dva teškaša održat će se u subotu navečer u OVO Wembley Areni, a pobjednik će tada gledati napasti prvaka, Oleksandra Usyka.

Linker
17. svibanj 2024 22:07