K1 i Boks

Joe Joyce tvrdi da ga je Zhang iznenadio kad je borba počela: ‘Nisam imao pojma da je tako brz i precizan‘

Joe Joyce

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Ukoliko opet dopusti da ga onako čisto pogađa mogli bismo gledati isti rezultat kao i u prošlom meču, no Joyce je zasigurno svjestan što bi mu mogao donijeti novi poraz od Zhanga

Ovoga nam je vikenda na rasporedu veliki revanš između Zhileija Zhanga i Joea Joycea, a Britanac će pokušati osvetiti poraz kojeg mu je Kinez nanio u četvrtom mjesecu ove godine prekidom u šestoj rundi.

Bit će ovo iznimno težak meč za Joycea jer ukoliko izgubi, možda će zauvijek izgubiti mogućnost vratiti se u sam vrh teške kategorije. Ovoga puta ne smije podcijeniti Zhanga, a jučer je rekao kako ga je Kinez iznenadio kad je borba počela:

‘‘Nadao sam se da ću ga izmoriti i onda nokautirati u kasnijim rundama. Nisam imao pojma da je toliko brz i precizan. Definitivno sam podcijenio njegovu brzinu i preciznost. On je pomalo lukav karakter koji ne pokazuje što sve može, ali odličan je borac te je rizik boriti se protiv njega‘‘, rekao je Joyce za BoxingScene.

‘‘Radili smo i na kontra gardu. Proveo sam puno vremena u ringu s kontrašima jer je to zeznut stil. Vaša prednja noga je točno pored njihove Zhang je također vrlo iskusan, u amaterima je bio na visokom nivou. Borba protiv Filipa Hrgovića ga je taman lijepo dovela do borbe protiv mene. Sada sam definitivno više trenirao i bit ću u boljoj formi‘‘, dodao je.

Joyce je ovdje morao poraditi i na eskivažama glavom jer Zhang u ovih pola godine sigurno nije izgubio snagu i preciznost koju je imao. Ukoliko opet dopusti da ga onako čisto pogađa mogli bismo gledati isti rezultat kao i u prošlom meču, no Joyce je zasigurno svjestan što bi mu mogao donijeti novi poraz od Zhanga.

Linker
18. svibanj 2024 10:50