K1 i Boks

Čeka se Tysona! Silva tvrdi da je pristao na nemoralnu ponudu za meč s boksačkim velikanom!

Wanderlei Silva
 AYRTON VIGNOLA / Agencia Estado via AFP
Priča oko povratka Mikea Tysona sve se više zahuktava. Broj potencijalnih protivnika legendarnog boksačkog prvaka svijeta raste iz dana u dan, a MMA ikona Wanderlei Silva sve se ozbiljnije spominje u tom kontekstu.

David Feldman i njegov Bare Knuckle Fighting Championship ozbiljno su zagrizli te žele svim silama privući Mikea Tysona u boks bez rukavica. Feldman je navodno Tysonu bio spreman ponuditi 20 milijuna dolara za povratnički meč pod njihovim okriljem, ali je u razgovoru s MMA Fightingom otkrio da dosadašnji pregovori "nisu bili uspješni".

"Prvo želim vidjeti je li to uopće moguće odraditi, a nakon toga ćemo pričati o mogućim protivnicima. Do sada nismo bili uspješni u razgovorima s Mikeom, no mislim kako ta vrata nisu zatvorena. Iako je on odmah rekao 'ne' na takvu ideju, vjerujem da ga možemo pridobiti", izjavio je Feldman pa naknadno spomenuo da je slavni 'The Axe Murderer' jedan od njihovih glavnih kandidata za Tysonovog protivnika.

"Mislim da bi dobar protivnik za njega bio Wanderlei Silva, netko takvog statusa i reputacije. Koliko god Silva bio star, on je i dalje opasan. Nešto poput toga je borba kakvu bismo željeli..."

Nedugo nakon takvih izjava popularni borilački portal Sherdog kontaktirao je 43-godišnjeg Brazilca koji im je otkrio kako je već prihvatio bogatu ponudu za taj okršaj!

"Ponudili su mi 10 milijuna dolara i postotak od PPV-a. Odmah sam pristao i nadam se da će Feldman uspjeti to realizirati", izjavio je nekadašnji protivnik Mirka Filipovića u kratkom razgovoru sa Sherdogom.

Pride i UFC veteran je, podsjetimo, još u rujnu prošle godine potpisao za BKFC, ali na njegov debi u ovoj promociji se još uvijek čeka.

Hoće li se nešto ozbiljnije razviti iz ove ideje, mogli bismo saznati već u narednim danima... No, nekako je teško zamisliti da bi Tyson za povratnički ekshibicijski meč humanitarnog karaktera izabrao boks bez rukavica. Otprilike je takvog mišljenja i Rafael Cordeiro, slavni MMA trener koji bivšem teškaškom prvaku svijeta ovih tjedana pomaže u pripremama.

"Nisu me zvali ni Wand ni Tyson, ali koliko ja zna - taj se meč neće dogoditi. Tyson trenira za boksački meč - s rukavicama. Teško mi je komentirati glasine", poručio je Cordeiro.

Linker
25. travanj 2024 08:52