K1 i Boks

Charlo prozvao Crawforda neposredno nakon poraza od Canela, ‘Bud‘ ekspresno odgovorio: ‘Više nisi na listi za odstrel‘

Jermell Charlo

 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
Terence Crawford izgubio je interes za obračunom s Jermellom Charlom nakon njegove izvedbe protiv Canela

Jermell Charlo ušao je u meč protiv Canela Alvareza s pedigreom apsolutnog prvaka super velter kategorije, ali unutar ringa definitivno nije izgledao kao apsolutni prvak bilo koje težinske kategorije. Istina da se Charlo digao dvije težinske kategorije iznad svoje, ali za protivnika je imao Canela i razlike u fizikalijama čak su išle u korist Charla.

Američki boksač uspio je izdržati svih 12 rundi s Canelom, ali to je zapravo najveći uspjeh koji je ostvario u tom meču. Apsolutno ništa konkretno Charlo nije napravio u tom meču i uvjerljivo je izgubio na sve tri sudačke kartice. Jasno je kako poraz od Canela znači povratak u matičnu težinsku kategoriju, a to je Charlo uostalom i najavio nakon poraza od Canela.

‘‘Osjećam se kao da to nisam bio ja unutar ringa, ali ne želim tražiti izlike. Nekad pobijedite, nekad izgubite. Ja sam neprikosnoveni prvak u svojoj kategoriji, a usudio sam se biti velik. Ponosan sam na sebe jer me (Canelo) nije nokautirao. On je nokautirao sve ostale tipove.‘‘, rekao je Charlo, ali njegova teorija pada u vodu kad uzmemo u obzir da je Canelo i prošla dva meča dobio na bodove, a ukupno 21 puta u karijeri slavio je na taj način.

Bit će zanimljivo vidjeti što je sljedeće za Charla. Brian Mendoza privremeni je WBC-ov prvak u Charlovoj težinskoj kategoriji, dok Tim Tszyu drži WBO-ov status privremenog prvaka. Charlo ipak cilja na veće ime.

‘‘Želim se boriti s Terenceom Crawfordom. Mogu se boriti protiv njega u svojoj kategoriji i borit ću se protiv Terencea Crawforda. Čekam taj meč.‘‘, poručio je Charlo neposredno nakon meča s Canelom.

Terence Crawford inače je apsolutni prvak velter kategorije i morao bi preći u višu kategoriju kako bi se obračunao s Charlom. Nije tajna da Crawford to i planira napraviti, ali prije svega, čeka ga revanš s Errolom Spenceom. Crawford je krajem sedmog mjeseca porazio Spencea, a krajem godine trebali bismo gledati revanš. Dođe li ‘‘Bud‘‘ do nove pobjede, napad na svjetske titule u super velter kategoriji logičan je korak.

Trenutno je Crawford jedini muški boksač u povijesti koji je ujedinio sva četiri svjetska pojasa (WBC, IBF, WBO, WBA) u dvije različite težinske kategorije. Borba protiv Charla otvorila bi mu mogućnost da to učini u tri kategorije, a u taj meč ušao bi kao osjetni favorit.

Čak niti sam Terence Crawford nema pretjerano visoko mišljenje o Charlu. Gostujući u raznoraznim podcastima uoči meča sa Spenceom, Crawford je isticao kako Charlo jednostavno nije u istoj ligi s njim i Spenceom te ga smatra puno lakšim protivnikom. Nakon što je Charlo pružio užasan meč protiv Canela, Crawford se oglasio putem Twittera.

‘‘Okej, ljudi, završio sam s Jermellom Charlom. On više nije na mojoj listi za odstrel. Ušao je u ring, povlačio se i dopustio je Canelu da ga nalupa kao da mu je otac, uopće nije pružao otpor.‘‘, poručio je Crawford, a dodao je i da Charla treba biti sramota zbog izvedbe u kojoj nije niti pokušao doći do pobjede, nego je samo pokušao preživjeti do kraja meča.

Inače, Terence Crawford zainteresiran je i za meč protiv Canela Alvareza. Proteklih tjedana nerijetko se pričalo o tom meču, ali Crawford bi se morao dići čak tri težinske kategorije za tu borbu. ‘‘Bud‘‘ je spreman pristati i na takav izazov, ali vjerujemo da će ipak napasti Charlove titule prije eventualnog meča s Canelom. ‘‘Bud‘‘ nije propustio priliku čestitati Canelu nakon odlične izvedbe protiv Charla.

‘‘Čestitam, Canelo. Učinio si da samoprozvani lav izgleda kao mali lavić.‘‘, poruka je Crawforda za potencijalnog budućeg rivala.

Meč Canela i Crawforda bio bi uistinu ogromna stvar za boks, ali upitno je može li Crawford nadomjestiti toliku razliku u fizičkoj veličini i snazi. Tehnički definitivno može parirati, ali vrijeme će pokazati hoćemo li uopće svjedočiti toj borbi.

Linker
24. travanj 2024 05:59