K1 i Boks

Chris Eubank Jr. potpisao za novog promotora: ‘U poziciji sam moći, čekaju me sjajne borbe‘

Chris Eubank Jr.

 Reuters
Britanski boksač je ušao u ‘elitni krug‘ potencijalnih protivnika velikog Saula ‘Canela‘ Alvareza

Usred spekulacija da bi mogao biti sljedeći protivnik Saula "Canelo" Alvareza, Chris Eubank Jr. se pridružio najbrže rastućoj britanskoj boksačkoj promociji Boxxer.

Prije nego što je prešao u Boxxer, Eubank je bio promoviran od strane Wasserman Boxinga. Nedavno je postao slobodan agent i potpisao ugovor s organizacijom Bena Shaloma, s kojom je već surađivao, posebno u dvije nedavne borbe s Liamom Smithom.

Prema priopćenju za javnost kojim je najavljeno ovo partnerstvo, Eubankov cilj su "mega-borbe", a on obećava da će ušutkati svoje domaće rivale prije svog dugo očekivanog povratka u ring.

"Igram ovu igru već 12 godina i još uvijek sam gladan" rekao je 34-godišnji izazivač. "Još uvijek sam uzbuđen. Još uvijek volim boks. U blagoslovljenoj sam poziciji gdje postoji četiri ili pet imena koja predstavljaju mega-borbe koje svi žele vidjeti. ‘Canelo‘ Alvarez, Terence Crawford, Conor Benn, Billy Joe Saunders – i to je samo vrh ledenog brijega. Postoji još mnogo borbi koje se mogu dogovoriti, čak i na domaćem terenu, tako da sam u uzbudljivoj poziciji."

Eubank Jr. ima omjer (33-3, 24 KO), a pobijedio je Jamesa DeGalea, Arthura Abrahama, Smitha, Matveya Korobova, Avnija Yildirima i Dmitrija Čudinova. U svojoj posljednjoj borbi, u rujnu, zaustavio je Smitha u desetoj rundi.

"Chris Eubank Jr. je nedvojbeno jedna od najvećih zvijezda boksa" rekao je Shalom. "Gdje god ide, donosi uzbuđenje i intrige. Boxxer je njegov prirodni dom i nevjerojatno sam uzbuđen raditi s Chrisom kako bismo u potpunosti realizirali njegov ogromni potencijal i žestoku ambiciju."

"Imali smo privilegiju raditi s Chrisom na nekim velikim borilačkim noćima u Ujedinjenom Kraljevstvu i bit će ih još mnogo, kako u UK-u, tako i širom svijeta. On je pravi pay-per-view star. Glad i ambicija su tu. Jedva čekamo da ga vidimo ponovno u akciji i uključimo ga u neke velike borbe."

BOXXER-ova postava također uključuje WBO prvaka u lakoteškoj kategoriji Chrisa Billam-Smitha, perspektivnog poluteškaša Bena Whittakera, ujedinjenog svjetskog prvaka u velter kategoriji Lauren Price, Joshue Buatsija, te obećavajuće borce kao što su Adam Azim, Caroline Dubois, Viddal Riley i Karriss Artingstall.

"Vrlo sam uzbuđen što sam potpisao s BOXXER-om i Benom Shalomom" dodao je Eubank Jr. "Oni odgovaraju smjeru u kojem želim ići. Imamo velike planove za sljedećih 12 do 24 mjeseca. Velike borbe su u pripremi i ovi momci ih mogu ostvariti."

"Ovo je partnerstvo. Imam slobodu i prostor za rad onako kako želim, što je vrlo rijetko. U poziciji sam moći. U poziciji sam da stvarno kontroliram smjer u kojem želim ići, tako da sam uzbuđen."

Linker
17. kolovoz 2024 03:10