K1 i Boks

Claressa Shields stala u obranu Canela: ‘Nema sramote u pokušaju‘

 Claressa Shields 

 Gregory Shamus/Getty images/Profimedia
Jedna od najboljih boksačica u povijesti utišala kritičare

Claressa Shields po mnogima je najbolja boksačica u povijesti ženskog boksa, a u prilog tome joj idu i rezultati koje je postigla u dosadašnjoj karijeri. Imala je besprijekornu amatersku karijeru u kojoj je dva puta osvojila olimpijsko zlato, a ništa manje od toga nije postigla niti u profesionalnoj karijeri. Postala je neprikosnovena svjetska prvakinja u polusrednjoj i srednjoj kategoriji, te je ujedinila WBC i IBF titule super srednje kategorije.

Oborila je rekord postavši svjetska prvakinja u tri težinske kategorije u najmanje nastupa ikada; tek njih 10. Pobjeđivala je sve najbolje boksačice svijeta u spomenute tri kategorije, uključujući i našu Ivanu Habazin. Nakon što su se fanovi diljem svijeta obrušili na Canela Alvareza jer je dominantno nadboksan od strane ruskog prvaka Dmitryja Bivola, Claressa je odlučila stati na njegovu stranu i ukazati na to kako za razliku od njega mnogi ne bi imali hrabrosti upustiti se u takve izazove.

"Smatram da je odvratno to što svi kleveću Canela i koriste njegov poraz kao opravdanje da govore ružne stvari o njemu, da preispituju njegova postignuća i vještine te da mu se rugaju. To je stvarno čudno s obzirom na to da se on barem usudio pokušati napraviti velike stvari! Nema sramote u pokušavanju! Sramota je nikada ne prihvatiti rizik!"

Mnogi mu ipak zamjeraju činjenicu što se odlučio odraditi mečeve protiv Bivola i GGG-a umjesto da je ostao u svojoj prirodnoj kategoriji i borio se protiv Charla i Benavideza, no Canelo smatra kako bi se njih dvojica prvo trebali međusobno boriti. Ono za što mu se mora odati priznanje je to da je ovaj put prihvatio borbu protiv težeg protivnika koji je trenutno na svom vrhuncu, što definitivno ide u prilog Claressinoj tvrdnji.

Linker
19. travanj 2024 16:50