K1 i Boks

Čovjek koji sanja senzaciju: ‘Možda nakon ove borbe boks postane velika stvar u mojoj zemlji‘

Avni Yildirim
 CHANDAN KHANNA, AFP
‘On je veliki prvak i toga smo svi svjesni, no ja sam spreman. Ovo je moje vrijeme!‘

Avni Yildirim (21-2) ime je čovjeka u čiju pobjedu ovoga vikenda, osim njega i njegovog tima, gotovo pa nitko ne vjeruje.

Naime, ovaj 29-godišnji Turčin pokušat će na Hard Rock stadionu u Miamiju prirediti jedno od najvećih boksačkih iznenađenja. Zadatak je to koji, naravno, neće biti nimalo lagan, pogotovo kada znamo da će sa suprotne strane imati po mnogima najboljeg boksača današnjice - Meksikanca Saula 'Canela' Alvareza (54-1-2).

A koliki je Yildirim 'underdog' potvrđuju i tečajevi na koje nailazimo u ponudama kladionica. Canelo je ogroman favorit i tečaj na njegovu pobjedu iznosi siromašnih 1,02, dok je na njegovog izazivača postavljen onaj od čak 12,00.

"Spreman sam! Bit će to velika noć i velika prilika za mene i moju zemlju, ali i sve fanove. Svi čekaju taj WBC pojas... Tko zna, možda nakon osvajanja titule boks postane stvarno velika stvar u mojoj zemlji. Canelo je veliki prvak i toga smo svi svjesni, no ja sam spreman. Ovo je moje vrijeme", poručio je Yildirim uoči meča.

Meksički udarač koji će u noći sa subote na nedjelju braniti svoje WBA i WBC titule u super srednjoj kategoriji istaknuo je kako nimalo ne podcjenjuje svog suparnika.

"Poštujem sve borce i poštujem izazivača koji je ispred mene. Znam da se radi o snažnom borcu koji posjeduje puno alata. Ja samo pokušavam odraditi svoj posao i pokušavam ispisati povijest. Ovo je moj život i nastavljamo s borbama korak po korak. Nadam se da ću ove godine odraditi četiri meča, ali sav trenutni fokus je na mom idućem suparniku", poručio je Alvarez.

Istaknimo da je još jedan razlog zbog kojeg mnogi otpisuju Yildirima taj što u protekle dvije godine nije upisao niti jedan nastup. Štoviše, Avni iz svog posljednjeg meča nosi poraz od Anthonyja Dirrella koji ga je u veljači 2019. svladao u borbi za tada upražnjeni WBC naslov u super srednjoj.

image
Saul Alvarez i Avni Yildirim
MELINA PIZANO, AFP

Linker
17. travanj 2024 07:15