K1 i Boks

Čovjek koji se borio protiv Lewisa, Foremana i Klička planira se vratiti u boksački ring: ‘Borit ću se protiv Tysona i Paula‘

George Foreman vs. Shannon Briggs

 SCREENSHOOT (YT, BOXING AFTER DARK)
Briggs je u svjetskim boksačkim krugovima poznat kao, blago rečeno, osebujna ličnost

Boksačke legende Lennox Lewis, George Foreman i Vitalij Kličko ubrajaju se među najveće teškaše u povijesti, a sada se jedan njihov bivši suparnik priprema za povratak u ring.

Lewis, trostruki svjetski prvak, postao je i neosporni prvak teške kategorije; posljednji kojem je to uspjelo sve dok Oleksandr Usyk nije porazio Tysona Furyja u svibnju ove godine. Foreman, s druge strane, ima impresivan popis postignuća, uključujući borbe protiv velikana poput Muhammada Alija i Joea Fraziera, a ujedno je postao i najstariji svjetski prvak u povijesti teške kategorije.

Vitalij Kličko također je ostavio neizbrisiv trag, pobijedivši 15 protivnika u borbama za svjetski naslov. On i njegov brat Vladimir dominirali su teškaškom divizijom tijekom 2000-tih i ranih 2010-ih, osiguravši svoje mjesto među boksačkim velikanima.

Jedan od boraca koji su se našli na putu svih ovih velikana je Shannon Briggs, a upravo je on najavio povratak u ring. Briggs se proslavio krajem 1990-ih kada je pobijedio Foremana većinskom odlukom sudaca, što je ujedno bio i posljednji profesionalni meč za "Big Georgea."

Ta pobjeda dovela ga je do borbe za Lewisov naslov, ali meč je završio tehničkim nokautom u petoj rundi, u korist Lewisa. Godine 2006. Briggs je osvojio WBO teškaški pojas protiv Siarheija Liakhovicha, ali ga je izgubio već u prvoj obrani od Sultana Ibragimova.

Briggs se ponovno borio za svjetski naslov u listopadu 2010., ovaj put protiv Klička, no taj pokušaj završio je porazom. Iako je posljednji meč odradio prije gotovo deset godina, 2016., Briggs je izjavio za Bloody Elbow kako planira povratak u ring, te imenovao potencijalne protivnike.

"Vraćam se 100 posto. Borit ću se s Mikeom Tysonom, Jakeom Paulom, bilo s kime."

Mike Tyson i Jake Paul planiraju međusobni susret u studenom, a Briggs je zadovoljan što će do tog dvoboja doći.

"Odlična borba. Sjajno je za Mikea što u ovim godinama još uvijek može zaraditi. Nevjerojatno."

Briggs će zasigurno budno pratiti susret Tysona i Paula, a nedavni snimci s treninga pokazuju da "Iron Mike" možda još uvijek ima onu staru lucidnu boksačku iskru.

Sjajan videouradak s "Boxing After Dark" YouTube kanal može vas podsjetiti na nekadašnje slavne davne američkog teškaškog boksa.

Linker
26. listopad 2024 07:52