K1 i Boks

‘Čudovište‘ u punom smislu riječi! Nezaustavljivi Naoya Inoue nokautirao je Tapalesa i ujedinio sve četiri svjetske titule

Naoya Inoue

 HIROAKI FINITO YAMAGUCHI/AFLO/Profimedia
30-godišnji Japanac nadimka ‘Čudovište‘ lakoćom prolazi kroz svoje protivnike

Fantastičan, maestralan, nepobjediv, zastrašujuć... teško je riječima opisati Naoyu Inouea. Japanski boksač danas je odradio svoj 26. profesionalni nastup i došao je do 26. pobjede u karijeri.

Inoue je boksao protiv Marlona Tapalesa (37-3-0) u meču za ujedinjene titula u super bantam kategoriji (-55,3 kg). Dva pojasa držao je Inoue uoči ovog meča, a dva su bila u vlasništvu Tapalesa. Nakon meča, sva četiri pojasa stavljena su na ramena japanskog boksača.

Nokautom u desetoj rundi Inoue je porazio opasnog Filipinca. Moramo priznati da je Tapales čak i blago iznenadio. Dobro je parirao Inoueu, radio je ponešto problema sa svojim nekonvencionalnim držanjem i udarcima koje je bacao iz kontragarda, a nije bježao niti od otvorenih razmjena.

Prve tri runde ponudile su podosta izjednačen omjer snaga, ali u četvrtoj rundi Inoue ubacuje u višu brzinu, šalje Tapalesa u nokdaun i preuzima kontrolu nad borbom.

Frekventnije, snažnije i točnije pogađao je Inoue, a u desetoj rundi konačno je uspio slomiti čvrstog Tapalesa. Desnica Naoye Inoue presudila je i Tapales više nije mogao nastaviti borbu. Presudila je akumulacija udaraca koje je primio tijekom ovog meča.

Tako je 30-godišnji Japanac samo dodatno obogatio svoj boksački rezime. Nakon Terencea Crawforda ranije ove godine, Inoue je postao drugim boksačem u povijesti koji je ujedinio četiri svjetska pojasa u dvije različite težinske kategorije. Prije nešto više od godinu dana Inoue je ujedinio titule u bantam kategoriji, a sada mu je to pošlo za rukom i u višoj kategoriji.

Ako uzmemo u obzir kakvom je lakoćom ujedinio pojaseve u super bantam kategoriji, nemojte se iznenaditi ako uspjeh ponovi i u perolakoj kategoriji (57,15 kg).

Fanovima boksa preostaje raspravljati o ‘‘P4P‘‘ ljestvici. Terence Crawford ili Naoya Inoue, jedan od njih zaslužuje prvo mjesto na toj ljestvici. Svi ostali u ovom trenutku ipak nisu na njihovoj razini.

Linker
30. travanj 2024 03:17