Ostalo

BORILAČKI TJEDAN: Veličković je u lovu na 300 tisuća eura, Rizin donosi dašak kultnog Pridea

Oktagon 51

 Oktagon Mma
U nastavku članka pročitajte sve detalje o ovotjednim velikim borilačkim priredbama

Ušli smo u posljednji tjedan u ovoj kalendarskoj godini. Istina da vlada blagdansko raspoloženje, ali borilački svijet ne miruje čak niti ovaj tjedan. Nekoliko je interesantnih evenata koje ćemo sa zanimanjem popratiti, a više informacija saznajte u nastavku ovog članka.

Oktagon 51: Veličković vs. Michailidis

Napokon je došlo vrijeme za finale Oktagonovog turnira u velter kategoriji. Srpski borac Bojan Veličković upisao je tri pobjede u ovoj kalendarskoj godini, a šlag na tortu bila bi pobjeda u finalu Tipsport Gamechanger turnira. Bivši UFC-ov borac Andreas Michailidis posljednja je prepreka na putu ka glavnoj nagradi koja iznosi 300 tisuća eura. Sretno Bojane!

Vlasto Čepo također će nastupiti na ovom eventu. Srpsko-slovački borac trebao se boriti protiv Patrika Kincla za pojas u srednjoj kategoriji, ali Kincl je nedavno otkazao nastup zbog ozljede. Uskočio je Poljak Piotr Wawrzynak, a Čepo i Wawrzynak borit će se za status privremenog prvaka. Bit će to sunaslovna borba večeri.

Poznata imena poput Karlosa Vemole, Iona Surdua, Martina Zawade, Samuela Krištofiča itd., također će biti dio ovog velikog Oktagonovog turnira.

Gdje: O2 Arena, Prag, Češka

Kad: U petak (29.12.) s početkom u 18:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Rizin 45: Archuleta vs. Asakura

Svi se sjećamo dobrih starih vremena i Prideovih evenata na staru godinu. Dašak te atmosfere pokušat će nam ponuditi Rizin, organizacija koju mnogi nazivaju ‘‘lošom kopijom‘‘ Pridea. Bila to loša kopija ili ne, Rizin je u ovom trenutku najbliže kultnom Prideu.

Juan Archuleta i Kai Asakura predvodit će event borbom za pojas u bantam kategoriji. Legendarni japanski borac Kyoji Horiguchi borit će se protiv Makotoa Shinryua, a nastupit će i veteran John Dodson. Bivšeg UFC-ovog borca čeka okršaj s Hiromasom Ougikubom. ‘‘Fight card‘‘ izgleda jako dobro, lokacija je kultna (Saitama Super Arena) i stoga vrijedi pogledati ovaj Rizinov event.

Gdje: Saitama, Japan

Kad: u nedjelju (31.12.). Event počinje u 6:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Naoya Inoue vs. Marlon Tapales

Boksački fanovi također će moći uživati ovaj tjedan. Jedan od najboljih boksača na svijetu, Naoya Inoue (25-0), ponovno je u akciji. Fantastični Japanac boksat će protiv Marlona Tapalesa (37-3). Filipinac je ranije ove godine šokirao pobjedom nad Murodjon Akhmadalievim i preuzeo je IBF i WBA titule svjetskog prvaka u super bantam kategoriji (-122 ‘lbs‘).

Inoue je porazio Stephena Fultona u sedmom mjesecu i postao je WBC-ovim i WBO-ovim prvakom u super bantam kategoriji. Dakle, Tapales i Inoue bore se za ujedinjenje titula u ovoj težinskoj kategoriji. Inoue je prošle godine ujedinio sve četiri titule u bantam kategoriji, a samo godinu dana kasnije mogao bi isti uspjeh ponoviti u višoj kategoriji.

Osim što je nevjerojatno kvalitetan boksač, Inoue je i jako atraktivan borac. Pravi boksački fanovi ne propuštaju njegove mečeve.

Gdje: Ariake Arena, Tokio, Japan

Kad: U utorak (26.12.). Inoue i Tapales u ringu bi se trebali naći oko 13:00h, ovisno o trajanju uvodnog programa.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Linker
21. travanj 2024 06:45