K1 i Boks

Daniel Cormier: ‘Fury se borio s najlošijom boksačkom verzijom Francisa Ngannoua, Joshua bi mogao izgubiti‘

Tyson Fury (lijevo) i Francis Ngannou (desno)

 Fayez NURELDINE/AFP/Profimedia
UFC-ov komentator detaljno je pojasnio zašto bi Ngannou mogao predstavljati problem Joshui

Gotovo nitko nije davao šanse Francisu Ngannouu uoči meča s Tysonom Furyjem, ali situacija je nešto drukčija uoči Francisovog meča s Anthonyjem Joshuom.

Ngannou je u meču protiv Furyja dokazao da se može nositi s elitnim boksačima teške kategorije i stoga nećemo biti pretjerano iznenađeni analizama koje budu išle u korist Ngannoua. Daniel Cormier jedan je od onih koji vjeruju da Ngannou može iznenaditi Joshuu, a povjerenje mu ulijeva upravo otpor koji je Francis pružio Furyju.

‘‘Može li Francis učiniti ono što je učinio u prošlom meču ili će čak i nadmašiti taj nastup? Tyson Fury se borio s najlošijom boksačkom verzijom Francisa Ngannoua. On je bio amater kad se borio protiv Tysona Furyja. Ali sada iza sebe ima iskustvo meča s linealnim prvakom svijeta u teškoj kategoriji, uspio ga je poslati u nokdaun i odradio je izjednačen meč. Mnogi smatraju da je zaslužio pobijediti, a sigurno će biti još bolji u svom drugom meču.‘‘, rekao je Cormier putem svog YouTube kanala.

Zanimljiva je konstatacija bivšeg UFC-ovog prvaka teške i poluteške kategorije. Cormier vjeruje da Ngannou može ići samo prema gore nakon debija u profesionalnom boksu i to definitivno ima smisla. Međutim, Fury je vjerojatno podcijenio Ngannoua, a istovremeno nije niti znao što točno može očekivati protiv borca koji je debitirao u profesionalnom boksu. Anthony Joshua ima osjetno više materijala za proučavanje i zna da ne smije podcijeniti Ngannoua.

‘‘Bookmakeri‘‘ su uvelike na strani Joshue. Koeficijent na njegovu pobjedu iznosi oko 1,15, dok koeficijent na Francisovu pobjedu u prosjeku iznosi oko 5,50. ‘‘Predator‘‘ je velik autsajder, ali Cormier vjeruje da kladionice griješe.

‘‘Hoćete mi reći da nakon onakvog meča s Furyjem, on nema nešto veće šanse za pobjedu? Posebno u meču protiv tipa koji je odbio Tysona Furyja. Vidjeli smo Usyka kako je porazio Joshuu, ali mislim da su koeficijenti ovakvi pretežno zbog Joshuine druge borbe s Andyjem Ruizom. Joshua je velik, snažan tip, ali nakon poraza od Ruiza, borio se jako, jako sigurno. Ne želim iskazivati nepoštovanje, ali Andy Ruiz izgleda poput mene. Kako će se Joshua ponašati kad se ispred njega nađe tip poput Francisa Ngannoua? Velik, strašan tip koji mu pokušava skinuti glavu s ramena i bit će još bolji nego u svom prvom profesionalnom nastupu. Da bi porazio Joshuu, Ngannou mora raditi nešto slično onome što je radio protiv Furyja, ali treba biti još agresivniji. Stvarno vjerujem da ako Francis pristupi ovoj borbi s opasnim namjerama i počne beskompromisno bacati udarce, navest će Joshuu da se bori načinom koji će limitirati sve vještine koje je izučavao tijekom svog života. Mislim da Francis ima šansu pobijediti u ovom meču.‘‘, zaključio je Cormier.

Linker
03. svibanj 2024 10:24