UFC

UFC 300 bogatiji je za još jednu borbu: Po prvi puta u povijesti će se za titulu boriti dvije borkinje iz Kine

Weili Zhang i Xiaonan Yan

 Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia, Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
Ostaje nam za vidjeti za kakvim će još rješenjima UFC posegnuti za UFC 300 priredbu, jer za sada ne izgleda ni približno famozno kako su dugo najavljivali

Kako se približava UFC 300, sve veće sumnje bivaju prisutne oko ovog dugo najavljivanog eventa i njegove kvalitete. Za sad je dojam kako će UFC 299 biti puno bolji nego famozni 300, a danas smo saznali da ćemo na njemu gledati još jednu borbu za titulu, i to u ženskoj slamka kategoriji.

Nakon što je na ljeto prošle godine obranila titulu u meču protiv Amande Lemos, na UFC 300 se vraća Weili Zhang. Nije samo da će se boriti, nego će u ovoj borbi i ispisati povijest. Naime, protivnica će joj biti Xiaonan Yan, što bi značilo da će se po prvi puta u UFC-u dogoditi da se za titulu međusobno bore dva sportaša ili sportašice iz Kine.

Prvakinja Zhang, ruku na srce, u posljednje vrijeme nije bila previše aktivna. Krajem 2022. godine je uzela titulu od Carle Esparze, a u 2023. godini je nastupila samo jedanput, i to u spomenutom meču protiv Amande Lemos. Amandu je izdominirala i svladala odlukom sudaca, a nakon toga ju nismo gledali.

Što se tiče Xiaonan Yan, ona je u trenutno posljednjem nastupu nokautirala bivšu prvakinju Jessicu Andrade u prvoj rundi, a meč prije toga je većinskom odlukom sudaca pobijedila Mackenzie Dern te na osnovu te dvije pobjede izborila napad na titulu.

Ostaje nam za vidjeti za kakvim će još rješenjima UFC posegnuti za UFC 300 priredbu, jer za sada ne izgleda ni približno famozno kako su dugo najavljivali. Vremena još imaju, ali dojam je kao da će se ipak raditi o svojevrsnom podbačaju.

Linker
26. travanj 2024 12:23