K1 i Boks

Daniel Cormier se posuo pepelom i čestitao Francisu Ngannouu: ‘Želim biti u krivu, zaradit će puno novaca i sretan sam zbog njega!‘

Daniel Cormier

 SCREENSHOT (YOUTUBE, DANIEL CORMIER)
Ngannou će zaraditi najviše novca u svojoj karijeri

Član Kuće slavnih UFC-a Daniel Cormier čestitao je Francisu Ngannouu na ugovaranju boksačkog meča protiv Tysona Furyja. Mnogi ljudi, uključujući Cormiera, dovodili su u pitanje Ngannouovu odluku da se rastane s UFC-om. Ngannou je odlučio ne potpisati ugovor s UFC-om nakon što je završio s ugovorom, navodno je odbio ponudu koja bi ga učinila najplaćenijim teškašem u povijesti tvrtke. Tijekom Ngannouovog pregovaračkog razdoblja, Cormier je rekao da bi trebao "pregristi metak" i vratiti se u UFC.

Umjesto toga, Ngannou je potpisao s PFL-om, što mu je dalo kapital i vodeću ulogu u promociji, kao i fleksibilnost da može boksati. Sada će se Ngannou suočiti s Furyjem u boksačkom meču od 10 rundi u teškoj kategoriji 28. listopada (deseti mjesec) u Rijadu, Saudijska Arabija – čak i nakon što mu je Dana White pokušao ukrasti grmljavinu tako što je htio ugovoriti UFC borbu između Furyja i Jona Jonesa. Cormier hvali Ngannoua jer je osigurao mega borbu.

"Kao prvo, žao mi je, Francis. Mogu li te pitati nešto? Moraš li biti malo naivan da tako izađeš u taj svijet i znaš svoju vrijednost do te mjere da ćeš čak, kad je izgledalo mračno, stati na svoju lojalnost i reći: ‘To će se dogoditi.‘ Francis je imao dovoljno toga, a sada se nalazi ovdje - zaradit će više novca nego što je ikad mogao zamisliti da će zaraditi u cijelom životu jer, pogodite što? Oni se bore u Saudijskoj Arabiji, koja je, nekako, doslovno upravo kupila PGA. Francis i Tyson Fury će zaraditi toliko novca da je to ludo.”

Uz veliku razliku, Ngannou će zaraditi više novca koji je ikada zaradio u svojoj karijeri boksajući protiv Furyja nego što je ikada zaradio za UFC borbu, a Cormier je sretan što će zaraditi toliko.

“Ovo je lud, lud razvoj događaja za Francisa Ngannoua, ali oboje smo ludo sretni zbog njega. Želim biti u krivu u ovoj situaciji. Sretan sam što je dobro plaćen”, zaključio je.

Linker
11. svibanj 2024 20:46