K1 i Boks

De La Hoya želi upariti Ryana Garciju s legendarnim boksačem, Garcia se oštro usprotivio svom promotoru

Ryan Garcia

 GoffPhotos.com/Goff Photos/Profimedia
Oscar De La Hoya često nije na istoj valnoj duljini s boksačem kojeg zastupa

Talentirani Ryan Garcia prije nešto više od mjesec dana osjetio je prvi poraz u svojoj profesionalnoj boksačkoj karijeri. Garcia je u 24. profesionalnom nastupu izgubio od Gervonte Davisa, a poraz je upisao nokautom u sedmoj rundi. Gervonta je Garciju nokautirao udarcem u tijelo nakon kojeg Garcia više nije mogao nastaviti.

Često Ryana Garciju nazivamo boksačem s ‘‘najbržim rukama na svijetu‘‘, ali brzina ruku nije mu bila dovoljna da porazi boksača kao što je Gervonta Davis. Ne treba Garcia ipak previše očajavati. Tek su mu 24 godine i pregršt je vremena da ostvari sve svoje boksačke ambicije.

Nedugo nakon poraza, Garcia je raskrstio sa svojim trenerom Joeom Goossenom i počeo je surađivati s Derrickom Jamesom. Brzo se Garcia planira i vratiti u ring, ali čini se da nije na istoj valnoj duljini sa svojim promotorom Oscarom De La Hoyom.

Naime, De La Hoya je u srijedu izašao pred medije i otkrio je tko bi mogao biti sljedeći protivnik Ryana Garcije. Ime koje je izustio bilo je poprilično iznenađujuće. Manny Pacquiao boksač je s kojim De La Hoya želi upariti svog pulena.

‘‘To je vrlo realna opcija za obojicu. Zamislite borbu u ‘catchweightu‘. To bi mogao biti najveći mogući meč za oba boksača. Mogu zamisliti taj meč u ‘catchweightu‘ do 142 ili do 143 ‘pounda‘. Ryan Garcia je velik dečko. Uz (Rolanda) Romera, (Issaca) Cruza i (Teofima) Lopeza koje je Ryan spomenuo, mislim da je meč protiv Mannyja Pacquiaa najveći koji možemo ugovoriti. Sve ovisi o tome kako se Ryan osjeća i što misli o tome. Znamo da ne preferira lakše mečeve ‘za zagrijavanje‘, a nadamo se da će se u devetom ili desetom mjesecu vratiti u ring.‘‘, rekao je De La Hoya.

Samo nekoliko sati nakon što je De La Hoya istaknuo ‘‘Pacmana‘‘ kao potencijalnog Ryanovog protivnika, Garcia se oglasio putem svojih društvenih mreža i u potpunosti je opovrgnuo navode svog promotora.

‘‘Ovo se neće dogoditi. Rekao sam što želim. Ovo je frustrirajuće i umoran sam od toga.‘‘, napisao je Garcia.

Garcia je ranije naveo spomenute Romera, Cruza i Lopeza kao željene protivnike. Rolando Romero bio je na vrhu njegovih želja, ali Romero je dobio obveznog izazivača za svoju WBA titulu svjetskog prvaka u superlakoj kategoriji. Ohara Davies bit će njegov sljedeći protivnik.

Što se Cruza i Lopeza tiče, Garcia je naveo kako bi se borio s Cruzom ako je voljan boriti se u kategoriji do 140 ‘‘pounda‘‘, a Teofimo Lopez ovaj vikend boksati će protiv Josha Taylora. U slučaju pobjede, meč protiv Ryana Garcije realna je opcija za Lopeza.

44-godišnji Manny Pacquiao očito nije interesantna opcija mladom Garciji. ‘‘Pacman‘‘ je svoj posljednji meč odradio u osmom mjesecu 2021. godine i jednoglasnom odlukom sudaca izgubio je od Yordenisa Ugasa. Bilo je više nego uočljivo da je Pacquiao daleko od svojih najboljih izdanja.

Jasno da De La Hoya kao promotor vidi dobru šansu da Garcia doda tako veliko ime u svoje rezime, a svjestan je i da bi se taj meč dobro prodao. Ryana Garciju pak zanimaju mečevi koji će ga dovesti do svjetske titule.

Linker
27. travanj 2024 07:08