K1 i Boks

Demsey McKean se pita: ‘Koga je to Hrgović zapravo pobijedio? Zhilei Zhang je bila kontroverzna odluka‘

Filip Hrgović, Eddie Hearn i Demsey McKean 

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Hoće li McKean uspjeti opravdati svoje riječi ćemo vidjeti u subotu, a nadamo se novoj Filipovoj pobjedi – ovog puta prekidom

Londonski boksački spektakl je pred vratima, a osim novog nastupa bivšeg prvaka Anthonyja Joshue, očekuje nas i novi nastup najboljeg hrvatskog teškaša, Filipa Hrgovića. Demsey McKean je njegov protivnik, a bit će mu ti prvi nastup u ovoj kalendarskoj godini.

U trenutno posljednjem nastupu Filip je svladao kineskog teškaša Zhileija Zhanga, te iako mnogi povlače pitanje je li Filip uistinu pobijedio, mora se reći da jest iako je borba bila jako bliska. No, Demsey McKean se s tim ne slaže te se pita koga je to u dosadašnjoj karijeri Filip pobijedio.

‘‘Vratio sam se u Englesku još u dvanaestom mjesecu, a u dvorani sam od prvog. Tražili smo da se borim u petom mjesecu i to se malo odužilo, ali to i nije loše jer sam dobio više vremena da učim od Tonyja Simsa, on je jedan od najboljih trenera na svijetu i to ću sve staviti na stol u subotu‘‘, rekao je McKean na press konferenciji.

‘‘Hrgović konstanto priča i pita koga sam ja to nokautirao, ali pravo pitanje je koga je on to zapravo pobijedio? Ima jedino Zhileija Zhanga i to je bila kontroverzna odluka, tako da nas dvojica imamo slične CV-ove. Dobar je borac, ali ja jednostavno mislim da imam alate da mu pružim vrašku borbu. Mislim da će on izvući najbolje iz mene, dobar je izazivač i jedva čekam‘‘, zaključio je.

Hoće li McKean uspjeti opravdati svoje riječi ćemo vidjeti u subotu, a nadamo se novoj Filipovoj pobjedi – ovog puta prekidom. To bi utišalo brojne kritičare.

Linker
29. travanj 2024 12:56