K1 i Boks

Hearn tvrdi da su Joshua i on ucijenjeni!? ‘Da nismo prihvatili Heleniusa, od Wildera ne bi bilo ništa‘

Anthony Joshua i Eddie Hearn 

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Postavlja se pitanje tko im je to rekao i tko to diktira s kim i kada te pod kojim uvjetima se Joshua mora boriti

Puno su kritika na svoj račun doživjeli Anthony Joshua i Eddie Hearn nakon što su u ponedjeljak ujutro objavili da se Joshua ove subote bori protiv Roberta Heleniusa. Mnogi ga smatraju nedostojnim protivnikom koji je tu došao samo pasti, no istina je da bi veliki rizik bio uzeti nekog boljeg borca samo pet dana ranije.

Sve je to, kaže Hearn, zbog jednog ultimativnog cilja – odnosno borbe protiv Wildera krajem ove godine. Jučer je Joshua rekao da nije previše optimističan oko tog meča, no Hearn i dalje smatra da je Helenius meč kojeg Joshua treba prije Wildera.

‘‘Jako je teško odgoditi borbu nakon što ste proveli 12 tjedana u kampu. Jedine druge opcije su bile boriti se u desetom ili dvanaestom mjesecu. Kada je već trenirao 12 tjedana, sada bi trebao odmoriti tri ili četiri tjedna i ponovno ući u ciklus od tih 12‘‘, rekao je Hearn za talkSPORT radio.

‘‘Mi se želimo boriti protiv Deontayja Wildera. Svjesni smo da je dvanaesti mjesec malo izgledan, ali nama su svakako rekli da se borimo sad za dva – tri dana. I da sad nije uzeo borbu protiv Heleniusa, ne bi se mogao boriti protiv Wildera u dvanaestom ili prvom mjesecu‘‘, dodao je.

Postavlja se pitanje tko im je to rekao i tko to diktira s kim i kada te pod kojim uvjetima se Joshua mora boriti. Moguće da su to Saudijci čiji je i novac, no ništa se ne može sa sigurnošću tvrditi. Vjerojatno nikad nećemo saznati tko ucjenjuje bivšeg prvaka, ali ako ništa drugo, barem ćemo ga gledati ove subote.

Linker
04. svibanj 2024 00:24