K1 i Boks

Deontay Wilder gleda prema drugim opcijama, radi se na borbi protiv bivšeg svjetskog prvaka

Deontay Wilder
 JOHN GURZINSKI/AFP
Pojavila se opcija boksačkog meča dva bivša teškaška svjetska prvaka

Deontay Wilder nije u ring ušao od veljače prošle godine i teškog poraza u drugom meču protiv Tysona Furyja. Više nego u dvorani moglo ga se vidjeti u vrlo čudnim i zapravo mnogima neugodnim medijskim istupima, gdje je pokušao pronaći izlike za poraz. Onaj prvi bio je na račun težine kostima koji je nosio na putu do ringa, dok je onaj posljednji išao na račun trenera, kojeg je optužio da mu je otrovao vodu.

U međuvremenu je krenuo pokušavati doći do organizacije trećeg meča protiv Furyja, no tim oko "Gipsy Kinga" tvrdi da on na to nema pravo. Sve je završilo na sudu te Wilder ne misli odustati dok god ima nade, no čini se da je njegov tim krenuo raditi na nekom drugom meču putem kojeg bi se bivši brončani olimpijac mogao vratiti u ring.

Mediji otkrivaju kako ljudi zaduženi za Wilderovu karijeru pokušavaju dogovoriti meč protiv Charlesa Martina (28-2-1, 25 KO), bivšeg svjetskog prvaka prema IBF-u te prema BoxRecu 15. teškaša svijeta. Martin je spomenutu titulu osvojio 2016. godine, no već u prvoj obrani izgubio ju je od Anthonyja Joshue. Nakon toga je odradio pet mečeva, gdje je upisao četiri pobjede nad boksačima nižeg ranga te poraz od Adama Kownackog.

Za Wildera (42-1-1, 41 KO) bi to svakako bio dobar meč za povratak, budući da su Martinova reputacija i ranking prema mišljenju analitičara puno bolji od njegove realne boksačke kvalitete. On također pažljivo bira mečeve u nadi da bi mogao doći do još jedne prilike za veću zaradu, što bi mu meč protiv i dalje vrlo popularnog Wildera mogao osigurati.

Trenutno još uvijek nije poznato kad bi situacija oko Wildera i Furyja mogla biti razriješena, a ista također ovisi o ugovaranju meča između Furyja i Joshue. Sve vodi tome da će Bronze Bomber svoj put prema novom velikom meču morati tražiti novoizgrađenim putem, a taj bi mogao biti upravo preko Charlesa Martina.

Linker
14. travanj 2024 03:56