K1 i Boks

Deontay Wilder iznosi ozbiljne optužbe: ‘Tyson Fury je među najvećim varalicama u boksu‘

Deontay Wilder
 Rob Latour/Shutterstock Editorial/Profimedia
Američki boksač teške kategorije prisjetio se slučajeva zbog kojih Furyja smatra varalicom

Kako se približavamo devetom danu listopada, tako tenzije između Deontayja Wildera i Tysona Furyja sve više rastu. Dvojica ponajboljih teškaša na svijetu dvaput su se dosad borili. Prva borba završila je neriješenim ishodom, a u drugoj smo imali prilike gledati totalnu dominaciju Tysona Furyja koji je pobijedio prekidom u sedmoj rundi borbe.

Deontay Wilder nada se uzvratiti u prvoj polovici desetog mjeseca. Pobjedom protiv ''Gypsy Kinga'' Wilder bi vratio WBC-ov pojas u svoje vlasništvo te bi ostao u samom vrhu teške kategorije. Ususret nadolazećoj borbi, ''Bronze Bomber'' iznio je određene optužbe na račun Furyja. Još nakon prijašnje borbe, američki boksač i njegov brat tvrdili su da je Fury svoje rukavice napunio tupim predmetom.

"Doktori su otkrili da moj brat ima udubljenje na bočnoj strani glave, a isto je uzrokovao tupi predmet kojim je udaren u glavu tijekom posljednje borbe. Pregledom je utvrđeno da nikakva rukavica ili šaka nisu mogli uzrokovati takvu štetu. Otac mi je jednom rekao da ako izvučeš pištolj na nekoga, onda ti je bolje da ga ubiješ. Jer ako to ne napraviš, on će se vratiti i ubiti tebe. Kralj će ponovno ustati, dolazimo po krv", poručio je tada Marsellos, mlađi brat Deontayja Wildera.

Često Wilder optužuje svog rivala i za uporabu dopinga. Britanski boksač tokom 2016. godine imao je određenih problema s time. Tada su mu pronašli nedozvoljenu supstancu u krvi, točnije anabolički steroid nandrolon. Dodamo li tome i pad na dopinškom testiranju zbog uporabe kokaina, činjenica je da Fury ima svojevrsni dosje kada je u pitanju uporaba nedozvoljenih sredstava. Deontay Wilder i ovoga puta dotaknuo se toga.

''Pogledajte njegovu povijest, on je među najvećim varalicama u povijesti boksa, no slušate li ikada nešto o tome? Nitko ne mari po tom pitanju. Kada se sve zbroji i oduzme, ja ljudima mogu pogledati u lice, a mogu se pogledati i u ogledalo sa saznanjem da sam svoju karijeru odrađivao na pravi način.'', rekao je ''Bronze Bomber'' prilikom intervjua za 78SPORTSTV.

Čini se kako oba borca pojačavaju igru riječi i ''trash talk'' kako se bliži njihov treći meč. Na kraju krajeva, računati će se ono što borci šakama ispričaju u Las Vegasu 09. listopada.

Linker
27. travanj 2024 05:29