K1 i Boks

Tyson Fury tvrdi: ‘Anthony Joshua nikada se nije borio protiv teškaša koji su na vrhuncu‘

Tyson Fury
 Brian J Ritchie/Hotsauce/Shutterstock Editorial/Profimedia
‘‘Gypsy King‘‘ smatra kako niti jedan protivnik njegovog sunarodnjaka Joshue nije bio u ‘‘primeu‘‘

Iako Tysona Furyja za tri tjedna očekuje meč protiv Deontayja Wildera kojime će ujedno i okončati trilogiju svojih međusobnih mečeva, ''Gypsy King'' odlučio je dio svog vremena posvetiti i Anthonyju Joshui. Nakon drugog meča Furyja i Wildera, blizu smo bili uparivanju Joshue i Furyja, no WIlder je odlučio aktivirati klauzulu koja mu omogućuje i treći meč dok se AJ borio protiv Kubrata Puleva. Ukoliko Tyson Fury ponovno pobijedi Deontayja Wildera u meču koji će se održati 09. listopada, te ukoliko Joshua idućeg vikenda savlada Oleksandra Usyka, nema dileme kako će Fury i Joshua odmjeriti snage nakon toga.

Naravno, obojicu čekaju teški zadaci jer imaju izuzetno opasne protivnike. Međutim, jasno je kako Fury nakon dominantne pobjede protiv Wildera u prošlom meču već polako gleda prema Joshui i želi odraditi borbu protiv AJ-a kako bi svome WBC pojasu pridodao i ona četiri koja drži Joshua (WBA, IBF, WBO, IBO). ''Gypsy King'' gostovao je ''The Overlap'' emisiji, a ugostio ga je bivši nogometaš Gary Neville. Fury je u razgovoru s nekadašnjim desnim bekom Manchester Uniteda izrazio zanimljivo mišljenje o pobjedama Anthonyja Joshue.

''Anthony Joshua nije se borio s niti jednim teškašem u njihovom 'primeu' (na vrhuncu). Oni su svi nekoć bili dobri, ranije tokom ranih 2000ih ili kasnih 2000ih. Međutim, oni u 2020-ima nisu više dobri boksači, njihovo vrijeme bilo je prije deset godina.''

Fury je Nevilleu otkrio kako se nada borbi protiv Joshue tokom 2022. godine, a ''Gypsy King'' naveo je i kako se rijetko najbolji boksači bore dok su obojica u ''primeu''.

''Mislim da se najbolji boksači na koncu međusobno bore, no to se neće dogoditi onda kada svi žele. Takvi mečevi dogode se kada je jedan boksač u padu, a drugi je na svom vrhuncu. Jako rijetko gledamo dva borca u 'primeu' kako se međusobno bore jer je jedan od njih uvijek uplašen da će izgubiti'', dodao je Fury.

Anthony Joshua i Tyson Fury zasad ne djeluju kao boksači koji su u padu i moglo bi se reći da su u ''primeu''. Ukoliko savladaju svoje iduće protivnike, dobre su šanse da ćemo imati priliku gledati dva ponajbolja teškaša svijeta kako se međusobno bore dok su oba u naponu snage.

Linker
14. travanj 2024 09:10