K1 i Boks

Deontay Wilder o potencijalnom meču protiv Ngannoua: ‘To je nešto što se uistinu može dogoditi‘

Deontay Wilder

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Ponajbolji boksač na svijetu ne skriva interes za obračunom protiv ponajboljeg MMA borca na svijetu

Francis Ngannou je u petom mjesecu ove godine riješio pitanje svog novog poslodavca, barem kad je MMA karijera u pitanju. Ono što je preostalo za Ngannoua jest ugovaranje velikog boksačkog meča.

Upravo taj boksački meč bio je jedan od glavnih problema u pregovorima s UFC-om. Ngannou je više puta navodio kako neće pristati na novi ugovor, ako mu UFC ne dopusti izlet u boksačke vode. UFC-ovi čelnici bili su jasni i nisu bili spremni ubaciti tu klauzulu u ugovor. Ngannou je na koncu napustio UFC, ali boksački meč još uvijek nije ugovorio.

Tyson Fury, Deontay Wilder i Anthony Joshua tri su najzanimljivije opcije za Ngannoua, a dojam je da bi fanovi najradije gledali meč između Ngannoua i Wildera. Radi se o dvojici teškaša kojima tehnika nije jača strana, ali obojica posjeduju nevjerojatno razorne udarce. Ngannou je vjerojatno najsnažniji udarač među aktivnim MMA borcima, a isto vrijedi za Wildera među aktivnim boksačima.

No, postoji li šansa da gledamo taj meč? Prema najnovijim izjavama Deontayja Wildera, ipak postoji šansa. Wilder je trenutno fokusiran na ugovaranje meča protiv Anthonyja Joshue, a taj meč trebao bi se održati krajem ove kalendarske godine. Ali Wilder ne isključuje mogućnost obračuna s Ngannouom također.

‘‘Francis i ja smo razgovarali. Radi se o pravim pregovorima u koje su bili uključeni timovi s obje strane, svi su bili u razgovoru. Ovo je nešto što se uistinu može dogoditi. Puno je toga što bih sada mogao reći, ali vidjet ćemo što će se dogoditi. To je najbolja stvar koju mogu reći da bih ljudima priuštio mirnoću. Pregovori su u tijeku, vidjet ćemo što će se dogoditi, ali vjerujem da će to biti nešto sjajno.‘‘, rekao je Wilder u intervjuu za PFL, a potom je čak isprobao i PFL-ove MMA rukavice.

‘‘Hej, Francise, slušaš li? Već smo razgovarali o ovome, a puno je prostora da ponovno razgovaramo. Ciljam na dogovor za dva meča, jedan u MMA-u i jedan boksački meč.‘‘, poručio je Wilder.

Samo pojavljivanje Wildera na PFL-ovom eventu u Atlanti može govoriti puno toga. ‘‘Bronze Bomber‘‘ očito pokazuje interes ka obračunu s Ngannouom, a vjerojatno je jedan od rijetkih boksača koji bi bio spreman okušati se protiv Ngannoua i u MMA-u. Naravno, sve je još dakle od ikakve službene potvrde, ali stvari izgledaju pozitivno za Ngannoua.

Linker
23. travanj 2024 10:16