Ostalo

Zbogom dopingu u PFL-u: Ray Sefo objavio da započinju suradnju sa USADA-om!

Ray Sefo 

 Christopher Trim/CSM/Shutterstock Editorial/Profimedia
S obzirom da je nedavnim doping incidentom PFL-ovo ime bilo pomalo ukaljano, bilo je za očekivati da će povući neki potez kako bi javnosti poslali ipak drugačiju poruku

PFL-ov turnir je ove godine doživio veliki udarac. Čak deset boraca je palo na doping testovima, što je očigledan znak da organizacija ima velikih problema s kontrolom korištenja nedozvoljenih sredstava. Posljednji borac koji je pao jest Rob Wilkinson, prvak u poluteškoj kategoriji i prošlogodišnji osvajač turnira.

No, čelni čovjek PFL-a je odlučio tome doskočiti. Ray Sefo je rekao kako je spreman dovesti USADA-u da provodi testiranja na isti način kao što to radi u UFC-u, a sve u svrhu ‘‘održavanja sporta čistim‘‘:

‘‘Očito, moj stav je da sport treba natjecanje na najvišem mogućem nivou, ali isto tako i na sigurnom nivou u kojemu će svi biti čisti. Ovo je jasna poruka svima. Poruka glasi da idemo naprijed, i da će od sada USADA biti dio našeg programa. USADA će borce testirati još od prvog kola, pa sve do kraja turnira i dalje‘‘, rekao je Sefo nakon PFL 4 priredbe.

‘‘Točno je da će USADA i kod nas provoditi jednak program kao i u UFC-u. Devet ili deset ljudi je već palo, a to je za mene veliki NE. Ne želim sada nikoga osobno prozivati, ali najvažnija stvar je da ćemo od sada našu ligu i sport održavati čistim. Od sada radimo sa USADA-om, idemo naprijed‘‘, dodao je.

S obzirom da je nedavnim doping incidentom PFL-ovo ime bilo pomalo ukaljano, bilo je za očekivati da će povući neki potez kako bi javnosti poslali ipak drugačiju poruku. Nadamo se da će partnerstvo sa USADA-om uroditi plodom i da ovakvih incidenata više neće biti.

Linker
02. svibanj 2024 14:34