K1 i Boks

Deontay Wilder odabrao svojih pet najboljih boksača na svijetu: ‘Čovječe, tako je puno dobrih boksača‘

Deontay Wilder

 Screenshot (youtube, The Pivot Podcast Clips)
Ponajbolji teškaš svijeta složio je vrlo dobru listu

‘‘Pound-for-pound‘‘ ljestvice vjerojatno su najrelevantniji pokazatelj, odnosno najrelevantnije ljestvica kojima se određuju najbolji borci neovisno o težinskoj kategoriji. Naravno, uvijek je u opticaju više ‘‘P4P‘‘ ljestvica, pa tako u boksu imamo ESPN-ovu ‘‘P4P‘‘ ljestvicu, Boxrec-ovu, ‘‘The Ring-ovu‘‘ i mnoge druge.

Fanovi neke od tih smatraju relevantnijim od ostalih, a najčešće su to ESPN-ova i ona koju slaže magazin ‘‘The Ring‘‘. Terence Crawford trenutno je prema obje ljestvice trenutno najbolji boksač na svijetu, a Deontay Wilder također ga je uvrstio na svoju ljestvicu trenutno najboljih svjetskih boksača.

‘‘Bronze Bomber‘‘ u razgovoru za ESNews odgovorio je na upit o pet trenutno najboljih boksača na svijetu. Zanimljivo je da Wilder nije izdvojio niti jednog teškaša, a nije uvrstio ni sebe na tu ljestvicu. Uglavnom je birao boksače nižih kategorija, ali i boksačice.

‘‘Top pet, išao bih s (Terenceom) Crawfordom. Zatim je tu Gervonta (Davis), ‘Boots‘ (Jaron Ennis), a sviđa mi se i Shakur (Stevenson). To su već četvorica? Čovječe, tako je puno dobrih boraca. Onda ću dodati Claressu Shields, jer ženama nikad ne dajemo dovoljno poštovanja. Mogao bih onda uvrstiti još jednu prvakinju, Alyciu Baumgardner. Ona je čvrsta i sviđa mi se kao boksačica.‘‘, poručio je Wilder.

Kad su u pitanju boksači koje je uvrstio, uglavnom su to boksači koji visoko kotiraju i na ‘‘P4P‘‘ ljestvicama, osim Jarona Ennisa koji se tek treba dokazati na tako visokoj razini. Ennis ima 31 pobjedu u jednako toliko mečeva, ali zasad je ‘‘samo‘‘ IBF-ova privremena titula u njegovu vlasništvu. 26-godišnjak bi u budućnosti mogao odmjeriti snage s Terenceom Crawfordom, a bio bi to odličan pokazatelj njegovih vrijednosti.

Što se boksačica tiče, Wilder je odabrao dvije boksačice koje na gotovo svakoj ljestvici kotiraju unutar top 5 boksačica svijeta, pa stoga nitko ne može osporiti njegov odabir.

Sve u svemu, vrlo dobar odabir Wildera, ali činjenica je da nije lako odabrati samo pet boksača. Jednostavno je previše boksača koji se mogu naći unutar top 5.

Linker
21. travanj 2024 13:18