K1 i Boks

(VIDEO) Ovakvu zvijer ne možemo unaprijed otpisati; ‘Bronze Bomber‘ razvaljuje zidni jastuk u pripremama za povratak!

Deontay Wilder

 Al Bello/Getty Images/Profimedia | Screenshot (malik Scott)
37-godišnji američki teškaš Deontay Wilder još uvijek ima dovoljno vatre u sebi za najviše domete

Posljednjih nekoliko mjeseci situacija u teškoj kategoriji poprilično se zahuktala i jako često gledamo mečeve vrhunskih teškaša. Anthony Joshua već je dvaput nastupio ove godine, Joe Joyce i Zhilei Zhang uskoro će po drugi odmjeriti snage unutar ringa, Usyk je obranio titule pobjedom protiv Duboisa, a gledali smo i pobjede Filipa Hrgovića, Jareda Andersona itd.

Dvojica elitnih teškaša koje trenutno zaobilazi ovogodišnja ‘‘karavana uzbuđenja‘‘ definitivno su Tyson Fury i Deontay Wilder. Fury i službeno neće ove kalendarske godine braniti svoju WBC titulu svjetskog prvaka, a Deontayja Wildera u ringu nismo gledali od desetog mjeseca prošle godine i pobjede nad Robertom Heleniusom.

Za razliku od Wildera koji vjerojatno neće niti nastupiti u 2023. godini, Fury će 28. listopada (10. mjesec) kročiti u ring, ali na suprotnoj strani naći će se MMA borac Francis Ngannou. Teško taj meč možemo svrstati među ozbiljne boksačke mečeve, ali barem nekakvu aktivnost dobit ćemo od ‘‘Gypsy Kinga‘‘.

Kad je u pitanju Deontay Wilder, njega bi prema najavama trebali gledati tek početkom 2024. godine. Već nekoliko mjeseci priča se o meču između ‘‘Bronze Bombera‘‘ i Anthonyja Joshue, a dugo se spominjao 12. mjesec ove godine kao termin održavanja tog meča. Trenutno je puno izglednije da ćemo teškaški spektakl gledati ipak početkom sljedeće godine, a čini se da je Deontay Wilder polako započeo sa svojim pripremama.

Njegov trener Malik Scott podijelio je kraći video s treninga na kojem možete vidjeti kako Wilder udara ‘‘wall pad‘‘, odnosno takozvani ‘‘zidni jastuk‘‘.

‘‘Stvarno vam kažem, svi ćete nastradati.‘‘, napisao je Malik Scott u opisu svoje objave, a svaki Wilderov udarac glasno odjekuje.

Neki su već polako otpisali Deontayja Wildera iz kombinacija za sami vrh teške kategorije, naročito nakon dva uzastopna poraza od Tysona Furyja. 37-godišnjem ‘‘Bronze Bomberu‘‘ vrijeme sigurno ne ide u korist i ne preostaje mu još puno godina profesionalnog nastupanja, ali jedno je sigurno: ovakvu zvijer jednostavno ne možemo unaprijed otpisati.

43 pobjede u 46 profesionalnih nastupa, od čega su 42 pobjede došle nokautom, više su nego dobar argument da se radi o jednom od najmoćnijih udarača današnjice. Ugovori li konačno taj meč protiv Joshue, Wilder će doći maksimalno spreman, sa željom da izbori još jedan napad na titulu. Nadajmo se da će uspješno odraditi pregovore s Anthonyjem Joshuom.

Linker
18. travanj 2024 23:29