K1 i Boks

Deontay Wilder opisao glad pred treći meč protiv Furyja: ‘Želim ga obezglaviti‘

Deontay Wilder
 Mark RALSTON/AFP
Napokon se s najavom trećeg meča protiv Tysona Furyja javio i Deontay Wilder

Deontay Wilder dobio je ono što je htio. Arbitražom je izborio pravo na treći meč protiv Tysona Furyja, koji mu je ugovor potpisan prije drugog garantirao, a onda je odbio bilo kakvu opciju odustajanja od istog, neovisno o tome koliko bi novca tim putem sjelo na njegov račun. Time je potvrdio kako je za poziv na arbitražu imao prije svega sportske namjere. On želi meč kojim će osvetiti težak poraz iz veljače prošle godine, odnosno prvi poraz u karijeri.

Nakon što su do sada puno toga rekli ljudi iza Anthonyja Joshue i Tysona Furyja, posljednjih dana krenula se javljati Wilderova ekipa, a onda napokon i on sam. Priliku za njegovu vlastitu najavu meča dobio je 78SportsTV, a "Bronze Bomber" odmah je počeo govoriti o svojoj motivaciji.

"Moj mentalitet je takav da razmišljam o ozbiljnom ozljeđivanju osobe, o tome da ću mu toliko izmijeniti sliku da ga majka ne može prepoznati tko je bio. Želiš ga obezglaviti u bilo kojem smislu", rekao je nevjerojatno nabrijani Wilder. On jednostavno gori od samopouzdanja, ali i želje da se napokon vrati u ring, što je dodatno potvrdio:

"Sad kad imamo termin i lokaciju, sve je to trening dodatno intenziviralo. Sve to sad inače puno više smisla. On sad nema gdje pobjeći, gdje god htio mora proći kroz mene. A ja sam najjači udarač u povijesti teške kategorije i nastavit ću raditi ono što radim. Spreman sam mu uzvratiti. Imali smo obavezu odraditi taj meč, on je to odgovorno potpisao."

O tome što je Fury bio uvjeren kako treći meč ne mora odraditi te što je krenuo dogovarati okršaje s Joshuom ima izgrađeno mišljenje. Smatra da je "Gipsy King" zapravo pobjegao od svojih obaveza.

"Dao je riječ. Kad to napravite, a mi imamo dokaz, onda se moraš pridržavati. Tvoje je da odradiš posao i ne možeš završiti ovo poglavlje bez da prođeš kroz Deontaya Wildera. Ovo sve što je napravio smatram potezom kukavice, s ciljem da izbjegne borbu protiv mene", glasilo je mišljenje.

Fury je uistinu u situaciji gdje teško može ponoviti meč kao što je bio prošli. Iako je to zapravo prije istog najavljivao, rijetko tko je vjerovao da će uistinu biti agresivan i ofenzivan. Tu je već u početku zatekao Wildera i do kraja implementirao dominaciju. Osim toga, motivacija će biti drugačija. Wilder sad ima glad i želju sve ispraviti, dok bi Fury tu mogao imati problem, a uvijek postoji i prilika da nakon onakve izvedbe Wildera podcijeni. Iako, i tu ima dobru školu u tome što je dva puta u prvom meču završio na podu.

Sve u svemu, 24. srpnja saznat ćemo je li Wilder dobro odabrao ili mu je možda ipak bolja odluka bila prihvatiti novce koje je bez ulaska u ring mogao uzeti.

Linker
24. travanj 2024 12:05