K1 i Boks

Wilderov menadžer uvjeren u uspjeh: ‘Fury će ovog puta biti zaustavljen‘

Deontay Wilder i Tyson Fury
 John Gurzinski/AFP
Sve je jasnije zašto Deontay Wilder nije prihvatio veliku svotu za odustajanje od meča protiv Furyja

Dok su se mnogi čudili što Deontay Wilder čeka te zašto nije nastupio još od veljače prošle godine i poraza od Tysona Furyja, njegov tim i on imali su veliki plan. Od početka su vjerovali u pozitivan ishod arbitraže kojom bi on izborio pravo na treći meč protiv Furyja, odnosno Furyjevu obavezu da isti odradi i na kraju su u tome uspjeli. Unatoč tome što je Furyjev tim cijelo vrijeme tvrdio kako je tako što nemoguće.

Vjerojatno najzaslužniji čovjek što je sve ovako ispalo i što će se 24. srpnja spomenuti dvojac boriti po treći put je Shelly Finkel. Wilderov menadžer sve je majstorski odradio, svom je klijentu osigurao ono što želi i za što je izuzetno motiviran. To je sam Finkel potvrdio u svom razgovoru za Sky Sports, gdje je tema u potpunosti bio nadolazeći meč.

"Wilder je mentalno u sjajnom stanju. On želi ovo više nego išta na svijetu i ulaže jako puno vremena u trening. To je zapravo sve što mu treba. Osim toga, on posjeduje puno vještina koje do sada nije pokazao. On je sam više puta ponovio kako ostali trebaju 12 rundi, a njemu je potrebno dvije sekunde. A ovog puta ćete u njemu vidjeti nekoga spremnog na 12 rundi. Bez ikakve sumnje sam uvjeren da Wilder može postati svjetski broj 1. Osim toga, možemo raspravljati je li on nokautirao Furyja u prvoj borbi, mnogi smatraju da je brojanje potrajalo dulje nego je trebalo. Da sam ja bio sudac, čim sam vidio taj pad, prekinuo bih borbu. U redu, Fury se ustao i bio je dobro, no da ga je Deontay nakon toga pogodio s još jednim udarcem, bilo bi itekako ozbiljno", iznio je Finkel pogled na cijelu situaciju i šanse boksača kojeg on predstavlja. Uostalom, on ne samo da misli kako Deontay ima šanse, nego vjeruje da će se dogoditi ono što nakon prošlogodišnjeg meča nitko ne očekuje:

"On je sposoban nokautirati Furyju. Ovo nisu izlike, ali činjenica je da Deontay nije u drugom meču bio ono što je inače. Spremni smo šokirati svijet. Mi nećemo biti iznenađeni, no svi ostali hoće. Uistinu vjerujem kako će Deontay ovog puta zaustaviti Furyja."

Ne samo da bi ga zaustavio nego bi time spriječio meč Furyja i Joshue te na taj način sebe doveo u priliku boksati za sva četiri svjetska pojasa.

"Naravno, to je naš krajnji cilj, borba za apsolutnog prvaka protiv Joshue, no ne smijemo razmišljati toliko unaprijed. Fokusirani smo na ovaj meč jer to je ono što je ispred njega. To je ono bitno i to je cilj. Ništa ne može trenutno biti veće od ovoga. Ovo je najveća borba Deontayeve karijere", ne želi Finkel gledati toliko unaprijed.

24. srpnja saznat ćemo je li Wilder uistinu u prošlom meču pokazao svoje najlošije izdanje. Izlike su bile svakakve, čak mnoge od njih i bizarne, no na kraju se čini kako se pomirio vs tim što se dogodilo. Promijenio je tim i trenera, medije izbjegava i postavio se meču. Vidjet ćemo hoće li to imati efekta.-

Linker
26. travanj 2024 03:16