K1 i Boks

Deontayu Wilderu ponuđena je borba za WBC naslov: ‘Uvijek će ga se smatrati opasnim udaračem!‘

Joseph Parker vs Deontay Wilder

 Fayez NURELDINE/AFP/Profimedia
Ako Wilder i dalje želi nastaviti svoju boksačku karijeru, ovakvu priliku bi trebao čvrsto zgrabiti

Deontay Wilder, nekoć smatran jednim od najopasnijih boksača u teškoj kategoriji, sada se nalazi na prekretnici u svojoj karijeri nakon što je izgubio četiri od posljednjih pet mečeva. Dva poraza od Tysona Furyja bili su značajni, ali kasniji porazi od Josepha Parkera i Zhileija Zhanga postavili su ozbiljna pitanja o tome treba li se umiroviti.

Iako je u posljednje vrijeme imao poteškoća, ‘‘Bronze Bomber‘‘ je i dalje široko priznat kao jedan od najjačih udarača u boksu. Njegovo ime i dalje nosi težinu u sportu zbog čega je i dalje privlačan protivnik za mnoge borce. Jedan od tih boraca je Kevin Lerena, aktualni prvak po WBC-u u bridgerweight kategoriji. Lerena je izrazio interes da pruži Wilderu priliku za borbu.

image

Kevin Lerena

PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia

U intervjuu za World Boxing News, Lerena je priznao Wilderovu reputaciju i ponudio mu priliku da se bori za njegov WBC bridgerweight naslov. Lerena poštuje Wildera, ali vjeruje da je sada njegovo vrijeme. Izrazio je spremnost za izazov, rekavši: "Oduvijek sam bio zainteresiran boriti se protiv Wildera... uvijek će ga se smatrati opasnim udaračem, bez obzira na sve!"

Iako još nije došlo do formalnih razgovora između dviju strana, Lerena je spomenuo da je ovu ideju iznio nekim ljudima u boksačkom svijetu, uključujući Spencera Browna. Osim toga, WBC prvak je otvoren i za druge velike borbe, poput okršaja s australskim prvakom, Jaiem Opetaijom, ako se prilika s Wilderom ne ostvari.

‘‘Ako ne Wilder, onda bi velika borba za bridgerweight svjetski naslov bila protiv (prvaka u cruiserweight kategoriji) Jaija Opetaije i mene. Mislim da je on vrhunski boksač, ali ja sam borac, pa bi to bila odlična borba!‘‘, rekao je Lerena.

‘‘Nadam se da ću se vratiti u ring oko prosinca ili vjerojatno početkom godine, tako da ima dovoljno vremena za razgovore s Wilderom, Opetaiaom ili bilo kim drugim za veliku borbu.‘‘

Na kraju, čini se da je odluka na Wilderu i njegovom timu. S obzirom na to da je Lerena spreman organizirati borbu, ostaje za vidjeti hoće li Wilder iskoristiti ovu priliku ili će odabrati drugačiji smjer u svojoj karijeri.

Linker
13. listopad 2024 20:28