K1 i Boks

Derek Chisora nakon sinoćnje pobjede: ‘Želim da mi se sredi borba protiv Wildera, hoću samo teške borbe‘

Chisora i Wilder

 Screenshot (youtube, Dazn Boxing)
Želi se boriti sa svim najboljim boksačima svoje ere

Sinoć je u Londonskoj O2 areni Derek Chisora pobijedio Kubrata Puleva podijeljenom sudačkom odlukom te tako osvetio poraz kojeg mu je ovaj nanio još 2016. godine. Podsjećamo, Chisora je bio nešto bolji nakon 12 rundi. Početkom meča Chisora je nabio jak tempo i radio štetu na tijelu Puleva. Kasnije je usporio i onda je Pulev krenuo, no udarci Chisore su na kraju ipak bili nešto konkretniji.

Chisora je u borbu ušao u lošijem nizu od tri pobjede, a jednom je izgubio od prvaka Oleksandera Usyka te dvaput od Josepha Parkera. Trebala je Chisori ova pobjeda, a do nje je i uspio doći nakon 12 teških rundi.

Nakon samog meča su ga upitali što je za njega sljedeće, a on je odgovorio: ‘‘Zadnji put sam pobijedio prije tri godine, danas sam sretan ali i tužan u isto vrijeme. Nema još puno toga u meni ali ću vam dati sve što imam. Nije mi ostalo mnogo toga, još nekoliko borbi i gotov sam.‘‘

‘‘Nikako ne želim lagane borbe, želim samo teške. Rekao sam neki dan Eddieju Hearnu, ako mi može srediti ‘Bronze Bombera‘ (Wildera), bit ću sretan. Želim se boriti protiv svih iz moje ere. Pobijedio ili izgubio, samo se želim boriti‘‘, zaključio je Chisora.

Chisora je sinoć prekinuo loš niz od tri poraza i došao do prve pobjede u tri godine, a hoće li mu se želja za Wilderom ispuniti, pokazat će nam budućnost.

Linker
01. svibanj 2024 04:29