K1 i Boks

Errol Spence o potencijalnom meču protiv Crawforda: ‘Mislim da nikad nismo bili bliže‘

Errol Spence Jr.

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Najbolji boksači velter kategorije trebali bi se obračunati ove godine

Jedan od najkvalitetnijih i najiščekivanijih mečeva koje boks u ovom trenutku može ponuditi, svakako je onaj između Errola Spencea Jr.-a (28-0, 22 KO) i Terencea Crawforda (38-0, 29 KO).

Dvojica američkih boksača najbolji su velteraši svijeta. Spence je vlasnik WBC, WBA i IBF titula svjetskog prvaka u toj kategoriji, dok Crawford drži WBO pojas svjetskog prvaka.

Prema ESPN-ovoj ‘‘P4P‘‘ ljestvici, Crawford je najbolji boksač svijeta, dok Spence zauzima treće mjesto te ljestvice. Boksačka javnost dugo zaziva taj meč, ali kako to već u boksu biva, raznorazni organizacijski problemi i promotorska potraživanja, nametala su se kao barijera ka ugovaranju ovog meča. Krajem prošle godine, Crawford je objavio kako je raskrstio s Top Rankom i Bobom Arumom te je slobodan na tržištu. Ta situacija trebala bi otvoriti put ka ugovaranju meča protiv Spencea, a tome se nada i Errol.

‘‘Mislim da smo bliže nego što smo ikada bili. Ako se sada ne dogodi, nikad se neće dogoditi. Mislim da će se definitivno dogoditi‘‘, rekao je Spence za FightHub TV, odgovarajući na pitanje hoće li se dogoditi meč njega i Crawforda.

Errol je ove godine napunio 32 godine, a Crawford će u devetom mjesecu napuniti 35. Obojica su na vrhuncima svojih karijera, ali vrijeme otkucava i vrijeme je da se konačno obračunaju.

Još u četvrtom mjesecu ove godine, Crawford je dao sličnu izjavu ovoj Spenceovoj, ali u razgovoru za ESPN.

‘‘Sada ništa ne stoji na putu ka našem meču. Nema promotorske kuće koja to može blokirati, apsolutno ništa nas ne spriječava. Idemo vidjeti tko je najbolji velteraš svijeta.‘‘

Tri mjeseca prošla su od tada i nameće se pitanje zašto još uvijek ništa konkretno nije ugovoreno. Ipak, izjave obojice boksača obećavaju i vjerujemo da ćemo ove godine svjedočiti i ovom spektaklu.

Linker
13. travanj 2024 10:51