K1 i Boks

Derek Chisora protiv Kubrata Puleva u velikom revanšu!

Derek Chisora, Kubrat Pulev

 Dazn, Matchroom Boxing
Nadamo se da će revanš biti zanimljiviji od prve borbe

Derek Chisora je neko vrijeme najavljivao svoj povratak u ring, a sada fanovi konačno znaju i protiv koga će to biti. Njegov idući protivnik bit će Kubrat Pulev, a borba će se održati 9. srpnja (7. mjesec) u O2 areni u Londonu. Neko vrijeme se nagađalo da će mu idući protivnik biti poljsko-američki teškaš Adam Kownacki koji bi Chisori zasigurno pružio borbu prepunu akcije, ali iz Matchrooma su potvrdili da te to ipak biti Pulev.

Chisora i Pulev rukavice su prvi put ukrstili 2016. godine, kada je Pulev nakon 12 rundi slavio podijeljenom sudačkom odlukom. Bila je to borba koja nije pružila previše akcije. Na prvi pogled je to bio zanimljiv "match up", sudar stilova, za kojeg se pretpostavljalo kako bi mogao biti pun pogodak i jako zanimljiva borba, ali to se nije dogodilo. Pulev je borbu kontrolirao prednjim direktom i time neutralizirao Chisorine konstantne pokušaje napada, a jedan sudac očito je pokušao nagraditi Chisoru za pokušaje rasplamsavanja akcije, tako da je odluka na kraju bila podijeljena.

Kubrat Pulev inače slovi kao tehnički jako dobro potkovani boksač, možda i jedan od najboljih tehničara teške kategorije. No njegov stil boksa je onaj kojeg fanovi previše ne preferiraju; ziheraški i usporen. Pulev borbu gradi prednjim direktom na koji onda ponekad nadoveže i zadnji direkt, ali dovoljno rijetko da neki fanovi to smatraju dosadnim boksom. To je jedan od razloga zašto boksački fanovi nisu bili presretni Chisorinim odabirom protivnika; ne polažu nada u to da će revanš biti išta zanimljiviji od njihove prve borbe. Pulev je u dva navrata boksao za svjetski naslov; prvi put ga je zaustavio Vladimir Kličko 2014. godine nokautom u 5. rundi, a 2020. godine priliku je propustio i protiv Anthonyja Joshue koji ga je nokautirao u 9. rundi.

Chisora je s druge strane totalno drugačiji tip borca; tehnički nije potkovan kao Pulev, ali od prve sekunde kreće u akciju i uvijek pruži pakao s kime god da boksa. Iako je izgubio 12 borbi u karijeri, i dalje ga smatraju top boksačem koji čak i kada izgubi nanese veliku štetu protivniku. Posljednje tri borbe je izgubio, ali pružio je pravi rat Josephu Parkeru u dva navrata, a Usyku je definitivno pokazao što znači boriti se protiv pravog teškaša.

Chisora se u karijeri stvarno borio protiv najvećih imena ovog sporta; od Vitalija Klička, Davida Hayea, Tysona Furyja, Dilliana Whytea i mnogih drugih. Svakako se veselimo vidjeti ga u novoj borbi, pa makar i malo dosadnijeg karaktera.

Linker
25. travanj 2024 14:12